Aracınızda Bunları Bulundurmak Zorunlu.

Aracınızda Bunları Bulundurmak Zorunlu.

Aracınızda Bulunması Gereken Zorunlu Ekipmanlar Nelerdir?

Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdaki tabloda belitilen özellikve sayıda ekipman aracınızda bulunmak zorundadır.

Yapılan Trafik kontrollerinde cezai işlemle karşılaşmamanız adına otomobilblog olarak aşağıdaki maddelere göz atmanızı öneririz. AYRICA; TUV muayenesi kusurlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

TÜV MUAYANESİ HAFİF KUSURLAR NELERDİR?(TIKLA ÖĞREN)

TÜV MUAYENESİ AĞIR KUSURLAR NELERDİR?(TIKLA ÖĞREN)

Otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici araçlar, lastik tekerlekli traktörYedek malzeme ve takımlarKriko, bijon anahtarı, dış ışık donanımı için birer adet yedek ampul, pense, tornavida, seyyar lamba veya el feneri, karlı ve buzlu günler için bir çift patinaj zinciri, çekme halatı.Otomobil, minibüs, kamyonet, otobüs, kamyon, çekici ve tehlikeli madde taşıyan bütün araçlarYangın söndürme cihazıOtomobil, minibüs ve kamyonetlerde toplam doldurma kapasitesi en az 1 kg. kuru toz olan en az bir adet yangın söndürme cihazı.El yangın söndürme cihazı, araçların görülebilen ve erişilmesi kolay olan bir yerinde bulundurulur ve hava şartlarından korunur. Cihazlardan en az biri aracı kullananın hemen yanında olur.Bütün motorlu araçlar(Motosiklet ve motorlu bisiklet hariç)ReflektörAvrupa Ekonomik Komisyonu ECE R 27 Regülasyonuna uygun iki adet yansıtıcı bulunur.( Muayenede Hafif Kusur Olarak Geçmektedir)Otomobil, kamyon, kamyonet, çekici ve her çeşit arazi taşıtları, şehirlerarası otobüsler ve MinibüslerEmniyet kemeriEEC-77/541 sayılı Avrupa Topluluğu Direktifi veya ECE R 16 sayılı Avrupa Ekonomik Komisyonu düzenlemesine uygun nitelikte olacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası