Aracımın ruhsatını kaybettim ne yapmalıyım?

Aracımın ruhsatını kaybettim ne yapmalıyım?

Aracınızın ruhsatı onun kimliğidir ve ruhsatın yapraklarından herhangi birini kaybettiğinizde yapmanız gerekenler bu yazımızda detaylı anlattık

Araç Ruhsatımı Kaybettim Ne yapmam Gerekiyor.

Araç ruhsatı, o aracın sahibi ve aracın tüm teknik bilgilerini barındıran kimlikleridir ve özenli bir şekilde saklanmaları gereklidir. Ancak günlük hayat karmaşası içinde çok sık olarak ruhsat kaybetme olayları yaşanmaktadır. Eğer ruhsatınızı kaybederseniz (çalınma dahil)yapmanız gereken bazı hukuk işlemler vardır.

Yeni Ruhsat Çıkarma İşlemleri

Eski ruhsatın yerine yeni ruhsat çıkarmak için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekecektir.

  • Emniyet sistemi üzerinden aracınız sorgulanır muayene bilgileriniz yeniyse ve buna erişim sağlanırsa işiniz dahada kolaylaşır. yoksa emniyet birimleri sizden aracı tekrar muayene ettirmenizi isteyebilir.
  • Muayene sonrasında emniyete dilekçe vererek ve aşağıdaki evraklarla araç ruhsatınızı yenileyebilirsiniz.
  • Ruhsat kayıp işlemleri için vekaletname
  • Karakol tutanağı (Ruhsatınızı kaybettiğinizde yaptığınız başvuru)
  • Trafik sigortası (Fotokopi)
  • TUV muayene istasyonunda aracınız için motor ve şasi no tespiti istenecektir. Eğer şasi ve motor no okunmasında sorun yaşarsanız aracın fabrikası ile irtibata geçilip uygunluk belgesi istenecektir.
  • ruhsat yaprağının yenisini almak için 150 TL (2017 yılı için) ücret talep edilecektir.

LPG Ruhsata Nasıl İşletilir.Tıkla Öğren

Cam Filmi Yaptırana Ceza Var mı?(tıkla Öğren)

Yılın En Çok Satan Otomobilleri?

Araç far parlatma işlemi nasıl yapılır. 5 Dk pratik çözüm.

DİĞER HABERLER...

Yorumlar

Murat
Ruhsati kaybettm çıkarmak için ücret ne kadar aliniyor
meral soner
temmuzda kaybettim ..karakola gittim bildireyim diye artık gerek yokmus boyle gazete karakol beyanı vs ye .... ama tekrar cıkartmaya ancak bugun hem vakit hem de cesaret bulup gidebildim ...aylardır yasadıgım strese degmezmiş...burda okuduklarımın da etkisi olmadı değil stresime.. neyse kısaca yapmanız gerekenler: emniyetın sitesindekı bilgiler eskimiş diyor ki yok para yatırı n yok ek 1 belgesi getirin vs vs ..hıkaye.. yapılacaklar: arabanızın muayene suresinin dolmamıs oldugundan emin olun bir de trafik sigortasının oldugundan o kadar..(cıktı bile almayın boşa almısım herseyı internetten goruyorlar) kimliğinizi ve yanınıza da 88 lira alıp gidin.. ankara emniyeti ise gideceginiz yer; ankamall a park edin bir 300 metre kadar yuruyup c kapısından giriş yapın ..c binasında danısmaya gidin plakanızı soyleyin size verdigi kağıtla 34 nolu bankoya gidin ( sıramatıkten sıra almayı unutmayın ama genelde 3-4 kişi olacak onunuzde beklemeyeceksiniz ..onlıne randevu da alabilirsiniz sart degil..dedim ya o bankoda sıra olmuyor ...ruhsat kaybeden pek yok anlayacagınız:))) 34 nolu bankoda 88 tl nizi alıyor ve saat 4 ten sonra gelin kafeterya bınasından belgenizi alın diyorlar bir de makbuz veriyorlar ( ben 10:30 da gittim 15 dakıka da hallettim işimi ) 3:30 da gittim trafige kalmayım diye.. hemen aldım ruhsatı (yine sıra yok :))) 4 te evdeydim... korkmayın yani stres yapcek bişi yok

Daha Fazlası