Aracımın Kliması Çalışmıyor? Nedeni Nedir?

Aracımın Kliması Çalışmıyor? Nedeni Nedir?

Aracınızın kliması çalışmıyor ve ya soğutmuyorsa yada soğuk havayı az üfürüyorsa sebebini yazımızda bulabilirsiniz.

Aracımın Kliması Çalışmıyor? Nedeni Nedir?

Klimanız çalışmıyorsa öncelikle bilgisayar programıyla klima arızası olup olmadığına bakılmalıdır. Bu şekilde sorun daha kolay çözülebilir.

Klimanız soğutmuyorsa yada az üflüyorsa, polen filtreniz kirlenmiş ve tıkanmış olabilir. Polen filtrenizi ve fanı kontrol etmeniz gerekir.

Klimanız soğutmuyorsa klima kompresörü çalışmıyor olabilir. Klimanızı açtığınızda çıt diye bir ses gelir ve klima kompresörü devreye girer. Bu sesi duymuyor ve klimanız soğutma yapmıyorsa kompresör çalışmıyor demektir.

Kompresör klima gazı bittiği için çalışmıyor olabilir. Klima gazını tamamlayın. Kompresör yine çalışmazsa klima kompresörü elektriksel bir sebeple çalışmıyordur. Kablolarda kopukluk yada sigorta atmış olabilir.Kompresör kavramasının çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.

Aracınızın klima gazının zaman içerisinde azalması normaldir. Özellikle kış aylarında uzun süre klima kullanılmadığından sistem yağlanmaz ve sızdırmazlık azalır ve klima gazı kaçak yapar. Klima gazı tamamlandıktan sonra hemen bitiyorsa sızdırmazlık testi yapılmalı ve sızdırmazlık elemanları kontrol edilmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası