Aracımın Freninde Sorun Olduğunu Nasıl Anlarım? Balata Değişim Periyodu Kaç Km ?

Aracımın Freninde Sorun Olduğunu Nasıl Anlarım? Balata Değişim Periyodu Kaç Km ?

Fren sistemi sorun anlama yolları, Fren balataların değişim periyotları ve fren sisteminin önemine dair detaylı bilgiler bu yazımızda..

Aracımın Frenlerinde Sorun mu var ?

Aracın fren sisteminde bir sorun olması durumunda aracınızın fren yapma kabiliyeti zayıflar. Bu durum kimi zaman fren merkezinden, fren hortumlarından, balataların bitmesinden,kimi zamanda hidrolik boşalmasından olabilir.En sık Karşılaşılan araç arızaları Nelerdir?

Fren Arızası Anlama Yolları

Son yıllarda üretilen araçların birçoğu sensörlerle donatılmıştır. herhangi bir arıza durumunda uyarı laması yanarak sizi uyaracaktır. bu tip bir uyarı yoksa ve aracınızda aşağıdaki durumlar varsa kontrol ettirmenizde fayda olacaktır.Arıza Lambaları Ve anlamları

  • Frene bastığınızda aracınızda rahatsız edici sesler varsa.
  • Ani frenlerde fren pedalında titreme varsa (Disk sorunları)
  • Frene bastığınızda fren giderek sertleşmiyor ve zemine kadar iniyorsa(fren merkezi sorunları ve yağ kaçakları)
  • Frene bastığınızda özellikle yokuş aşağı araba yana çekiyorsa (fren ayarlarında sorun var)

Fren Patlaması ne demek?

Fren sistemleri hidrolik sistemlerdir. Hidrolik yağının herhangi bir sebeple boşlaması azalması durumunda ve aşırı sık fren kullanımları olan durumlarda frenlerin boşalma riski her zaman mevcuttur. Sıcak hava motor ısısı ve sürekli fren kullanımın etkisi ile fren boşalabilir. fren boşladığı zaman fren tutmaz. Bu gibi şeyler başıma gelmesin derseniz en az yılda bir kez fren hidroliğinizi balatalarını, fren tertibat hortumlarını kontrol ettirmelisiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası