Amortisörün Patlak Olduğunu Nasıl Anlarız?

Amortisörün Patlak Olduğunu Nasıl Anlarız?

Amortisör neden patlar ve amortisörün patlak olduğunu nasıl anlarız?

Amortisörler Neden Patlar?

Amortisör deyince aklımıza ilk konfor gelir. Aslında amortisörler ve süspansiyon sistemi otomobilimizin yol tutuşunda en önemli görevi üstlenir.

Ülkemizdeki amortisörlerin ve ön düzenin bozulmasının en önemli nedenlerinden birisi yollardaki kasislerdir. Eğer kasislere frenle girersek otomobilimizin ön düzenine, amortisörlerine, amortisör takozlarına büyük zarar veririz.

Yine yollarda ki çukurlara sert bir şekilde düşmek ve aracımızı haddinden fazla yüklemekte zamanla amortisörleri ve ön düzeni bozar.

Amortisörlerin Patladığı Nasıl Anlaşılır?

Aracımızın frenine bastığımızda aracımız patlak amortisörün olduğu tarafa doğru hissedilir bir esneme yapar ve hareket halinde bozuk bir yolda aracımızın ön tarafından ses geldiğini duyabiliriz. Patlak bir amortisör aynı zamanda yağ kaçırır. Lastik aralığından dikkatlice baktığımızda bu kaçağı görebiliriz.

Amortisörleri kontrol etmenin diğer bir yolu da otomobili köşelerinden üzerine bastırarak esnetmektir. Eğer araç yavaş bir şekilde esniyor ve baskıyı sönümlüyorsa amortisörler sağlam demektir. Bunun tersi olarak aracımız rastgele ve düzensiz sallanıyor ve fazla esniyorsa amortisörler de problem var demektir. Tabi bunları anlamanın belli bir ustalık gerektirdiğini de söylememiz gerekir.

Yorumlar

Daha Fazlası