2. El Araçta bulunması Gerekli Konfor ve Güvenlik Sistemleri

2. El Araçta bulunması Gerekli Konfor ve Güvenlik Sistemleri

Otomobilinizde konfor sağlayan ekipmanlara dair her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Otomobil konfor sistemleri:

Değişen ve hızla değişmeye devam eden günümüz teknoloji çağında tüm çabaların ortak noktası insana konforlu bir yaşam sunabilmektir. Ulaşım teknolojilerinde de arzu edilen konforlu bir seyahat ve sürüş adına sürekli gelişim ve değişimler yaşanmaktadır.Özellikle yeni nesil araçlarda sürücü ve yolculara bu rahatlığı sağlayabilme adına değişik sistemler eklenmekte veya var olanlar geliştirilmektedir.Bunlardan bazıları ve bize sağladıklarına bir bakalım:

1.Merkezi kilit sistemi:Sistem sayesinde ön kapı kilitleri kullanılarak kapılar kilitlendiğinde elektronik kontrol ünitesi tüm kapıları aynı anda kilitler. Açmak istenildiğinde işlemin tersi gerçekleşir.Sistem sayesinde eskisi gibi tek tek kapıları kilitleme ve açma sorunu ortadan kalkmıştır.

2.Otomatik cam sistemi:Araç içerisinde sürücüye büyük kolaylık sağlayan bu sistem araç marka ve modeline göre değişik özellikler barındırmaktadır.Camların otomatik olarak kullanımı sayesinde sürücü veya kullanıcılar tek tuşla sistemi kontrol edebilmektedirler.

3.Hava yastığı:Çarpışma durumunda şişerek sürücü ve diğer yolcuların zarar görmelerini önlemek amacıyla konulmuş güvenlik sistemidir.Araç marka ve modeline göre bulunma durumu veya sayısı değişebilmektedir.

4.Alarm Sistemi:Aracınızın kontrolünüz dışında korunmasını sağlayan sistemdir. Değişik teknik donanımlar içermesine bağlı olarak değişiklikler arz etmektedir.Sistem sayesinde aracımızın güvende olduğunu bilmekteyiz.

5.İmmobilizer Sistemi: Güvenli kontak sistemi aracınızı hırsızlığa karşı ekstra koruma sağlayan sistemdir.

7.Cam rezistansları: Aracınızın camlarındaki buz ve buğulanmayı gidermede yardımcı olan araç camlarınız üzerinde belirli aralıklarla yerleştirilmiş olan ısıtma telleridir.

8.Otomatik park sistemi:Park etme esnasında ortaya çıkabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve rahat park etmek amacıyla araca eklenmiş olan sistemdir.Biraz lüks olarak düşünülse de Acemi kullanıcılar için çok idealdir.

9.Koltuk ısıtma sistemi:Özellikle havaların çok soğuk olduğu dönemlerde sürücünün sürüş şartlarını iyileştirmek ve ısınmayı kolaylaştırmak amacıyla eklenmiş sistemlerdir.

10.Klima:Sıcak ve soğuk dönemlerde aracın istenilen sıcaklık değerinde bulunmasını sağlamaktadır.Yine aracın marka ve modeline göre bulunmakta ve değişik özellikler arz etmektedir.

11.Oto kitleri:Gelişen teknolojiyle birlikte araç içerisinde teknolojik araçları sürücünün ve yolcuların kullanımına sunan aparatlardır.

Tüm bu sistemlerin temel amacı rahat bir sürüş sağlamak olmakla birlikte kişiden kişiye göre de sağladıkları rahatlık değerlendirmeye açıktır.

Yorumlar

Daha Fazlası