Sensör arızası nedir, sensör arızalarının temel Sebepleri

Sensör arızası nedir, sensör arızalarının temel Sebepleri

Sensör neden arıza verir, sensör ne işe yarar, Hangi sensör neden arıza yapar ve arıza lambası yakar detaylar bu yazımızda..

Sensörler Neden Var

Sensörler aracımızın sorunsuz çalışması için büyük öneme sahiptir. Bazı sensörler de araç sıkıntısız yola devam ederken bazı sensörlerin arızasında araç belli özelliklerini kullanabilirken bazı sensörlerde ise araç tamamen kilitlenir ve çalışmaz. Sensörlerden bazıları için detaylı bilgiler;

Krank Sensörü arızası (arızası halinde araç çalışmaz)

Volant dişlisi ve sensör arızası

Park sensörü arızası

Gaz Kelebeği Konum Sensörü arızası

Map Sensörü arızası

Oksijen (lambda sensörü) arızası

Lastik basınç sensörü arıazası (arızası halinde istediğiniz kadaryolculuk yapabilirsiniz)

Sensörlerin arızası Nasıl Anlaşılır?

Sensörler sürekli ECUye(beyin) belli oranda voltaj gönderir. Bunlar belirli değer aralıklarındadır. Herhangi bir arıza durumunda bu miktar değişir ve beyin bunu arıza olarak algılar. Bu durumda araçta ilgili arıza lambası yanar.

Sensör Kontrolü Nasıl Yapılır?

Bir sensörün arıza kontrolü, diyagnostik programıyla aktüel değerler menüsünden o anki ölçülen değerleri gözlenerek yapılabilir. Yine diyagnostik cihazıyla senörün voltaj sinyalleri osiloskop menüsüyle grafik olarak izlenebilir, olması gereken grafik verisiyle aradaki farktan arıza bulma ve tanılama işlemi hemen yapılabilir.

Bunların dışında bir senörün arıza kontrolü avometreyle (mulitmetre) bağlantı uçlarından, voltaj ve direnç ölçümleri yapılarak gerçekleştirilebilir. Ölçülen değerler aracın atölye el kitabındaki teknik verilerle uyuşmalıdır. Aksi halde arızalıdır.

Sensör kontrolü Kaynak :https://otomobilteknoloji.blogspot.com

Yorumlar

asmin yare
teşekürler

Daha Fazlası