Gaz (Boğaz) Kelebeği Temizliği, Arızası, Sensörü

Gaz (Boğaz) Kelebeği Temizliği, Arızası, Sensörü

Gaz (boğaz) Kelebeği arızası, sensörü ve gaz kelebeği sorunlarını anlama ve gidermek için boğaz kelebeği temizliği hakkında tüm detaylar.

Gaz Kelebeği Ne İşe Yarar

Gaz kelebeği namı diğer Boğaz Kelebeği motora giren hava miktarını ayarını yapan ve gelen havaya bağlı olarak enjektörlerin ayarı ve motorun rolantide çalışmasını sağlamaktır.

Gaz Kelebeği Nasıl Çalışır?

Genellikle 1 adet step motor ve kelebeğin açısına göre değişen 2 adet potans yani direnç ve açılıp kapanan bir kontaktan oluşur. Ayağınızı gazdan çekince gaz kelebeği kontağı kapanır ve motor devreye girer kelebeğin konumunu ve zamanını ayarlar. Rölantide ,Klima açıldığında, farlar yandığında vb yakıt miktarını ayarlar.

Gaz Kelebeği Arızası

Gaz Kelebeği arızasında hemen değişime gidilmez. Bazı kontroller yapılır bunlar kontak açılıp kapanıyor mu? Potansların üzerinde fırçalar da temas sorunu var mı? kontrol edilir. Genelde yakıtın kötü olması sebebiyle bıraktığı kurumlar ve toz sebebiyle gaz kelebeği kirlenir ve rolantide oynamalara sebep olur. Hareket halinde ayağınızı gazdan çekincede hareketlilik görülebilir.

Rölanti Titremesi sebepleri ve çözüm yolları Nelerdir?

Gaz Kelebeği Temizliği

Arıza ortaya çıktığı zaman çoğu teknik kontrol yapılmadan gaz kelebeği sökülerek temizlenme yoluna gidilir. Doğru olan aracınızda bu sorun yaşanmadan belli km aralıklarla uygun malzemelerle temizlik yapılmasıdır. Temizlik sonrası çoğu araç kendi kalibrasyonunu kendisi yapar.

Motorda Titreme ve Tekleme Sebepleri nelerdir?

  • Tiner alkol balata spreyi vb malzemeler kullanmak zarar verebilir.
  • Gaz kelebeğine özel air intake cleaner diye anılan genelde karbüratör temizliğinde kullanılan spreyler mevcuttur.

Yorumlar

Daha Fazlası