Araç Kredisi Hesaplama

Araç Kredisi Hesaplama

Sıfır Ve İkinci El Araç Kredileri Hakkında Bilmedikleriniz. Hangi Araca Ne Kadar Kredi Çıkar bilmek istiyorsanız mutlaka okuyun..

ARAÇ KREDİSİ ALMA ŞARTLARI NELERDİR.? HANGİ ARAÇLARA KREDİ ÇIKAR?

KREDİ ALMAK İÇİN ARAÇ KAÇ MODEL OLMALI? KREDİYİ ÖDEYEMEZSEM NE OLUR?

Öncelikle alacağımız aracın sıfır ikinci el ya da ticari olmasına göre yukarıda sorulan soruların cevapları değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra bankadan bankaya da farklılık gösteren oranlar mevcuttur. Biz bu yazımızda genel bir değerlendirme yapacağız.

Öncelikle genel olarak aracın tamamına kredi alma şansınız yoktur. Sadece bazı firmalar sezonluk kampanyalarında bu tarz anlaşmalar yapabilmektedir. Bankadan bankaya değişse de genelde alacağınız sıfır araca rehin konulacağından aracın kasko bedelinin %60 – 75’ine kadar kredi kullanabilirsiniz.

İkinci el araçlarda 5 yaşına kadar genel olarak yine aynı oranlar olsa da bazı bankalar aracın modeline göre bu oranı düşürebilmektedir.

KREDİ KULLANILAMAYAN ARAÇLAR

Antika araçlar

Başka banka vb rehin bulunan araçlar

Trafikten çekilmiş araçlar

Yabancı uyruklu araçlar

Daha önceden pert ayrılmış araçlar.

KREDİ KULLANARAK ARAÇ ALMAK İSTİYORUM ? GELİR BELGESİ ŞART MI?

Taşıt kredisi kullanacaklardan genel olarak;

gelir belgesi yada buna muadil gelirleri gösteren şirket evrakları

belge yoksa gelir belgesi olan kefil

oda yoksa ipotek gösterecek konut yada araç istenir.

KREDİYİ ÖDEYEMEZSEM NE OLUR?

Kredi ile aldığınız araca rehin(ipotek) ve satılamaz şerhi konulur ve bu noterde aracı satmak istediğiniz zaman görünür ve borcunuzun tamamını ödemediğiniz sürece aracı satmanıza müsaade edilmez. Yani aracınızın kredi borcu varken satamazsınız. Eğer kredi taksitlerini düzenli ödemezseniz aracınız haczedilir ve satışa çıkartılıp ödemeniz gereken tutar tahsil edilir.

Yorumlar

Akdkdkd
Tesekkurler

Daha Fazlası