Bel Altı Boyalı Araç, Etek Altı Boyalı Araç Nedir? Alınır mı ?

Bel Altı Boyalı Araç, Etek Altı Boyalı Araç Nedir? Alınır mı ?

2. El araç alırken karşımıza çıkan bazı ilanlarda "Bel Altı Boyalı" " Etek Altı Boyalı" ifadeleri kullanılır. Peki nedir Bel Altı Boya ve Etek Altı Boya. Bu tip araçlar alınır mı?

Bel Altı boya Etek Altı Boya Nedir?

Otomobillerin zaman içerisinde Çeşitli nedenlerle ağır olmamakla birlikte görsel kusur sayılabilecek boya erozyonları meydana gelebilir. Küçük kazalar, sürtmeler ve yaşa bağlı olarak boyada meydana gelen deformasyonlar, bel altı boya ihtiyacını doğurabilir. Tabi bu duruma kesin olarak normaldir demek mümkün değildir. Elbette tercih, bel altı boya bulunmayan araçların satın alınmasıdır. Velakin, bel altında boya bulunan araçlar diğer araçlardan bir miktar ucuz olacağından, doğru bir analiz ile aracın tercih edilebilmesi de mümkündür.

Bel altı boyalı araba alınır mı?

Foto 1 : Bel Altı Boya

Bel altı boya, aracın tavanında boya olmadığını ifade eder. Buradan bakıldığında bel altı boyalı aracın takla atmadığı söylenebilir. Araçların en ağır hasarlı kabul edildiği kaza türü, takla atma durumudur. Bu durumda direklerde oynama söz konusu olabileceğinden aracın şasi bakımından problemli olabileceği kabul edilir. Ancak bel altı boyalı araçlarda, tavan hasarı söz konusu olmadığı için takla durumu yoktur. Bu nedenle doğru bir analiz ile bel altında boya bulunan araçların tercih edilebilmesi de elbette mümkündür. Yalnız bu noktada, güvenilir satıcılardan araç almanız veya size bu konuda teminat verebilen aracıları tercih etmeniz doğru olacaktır. Eğer konu hakkında tespit ve analiz yapabilecek kadar derin bilgi ve donanıma sahip değilseniz destek almadan bu noktada karar vermeyiniz.

Etek altı Boya nedir?

Foto 2 : Etek Altı Boya

Otomobillerin kapı direklerinin altından itibaren belli kısımlarında veya bu hattan itibaren bütününde boyanın var olması etek altı boyayı ifade eder. Yukarıda bahsettiğimiz farklı nedenlerden dolayı otomobillerin veya diğer taşıtların bel altı veya etek altı boyalı olma ihtimalleri söz konusudur. Bunun tespiti için, tavan ve diğer kısımlardaki boya kalınlıkları ölçülebilir. Yani etek altı boya kimi zaman tavan hariç komple boyalı araçları da ifade edebilmektedir.

Yorumlar

Daha Fazlası