2. El Fiyatları Ne Zaman Düşecek. İkinci El araçların Fiyatların Düşmesi Hayal mi?

2. El Fiyatları Ne Zaman Düşecek. İkinci El araçların Fiyatların Düşmesi Hayal mi?

Kış ayları geldiğinde 2.el fiyatları düşer mi?, 2.Elde fiyatları etkileyen unsurlar nelerdir. Detaylı analizimiz bu yazımızda..

İkinci El Fiyatları Ne zaman Düşecek

İkinci el otomobil almak isteyen herkes genelde fiyatların düşeceği zamanı kollamaktadır. Ancak çoğu zaman fiyatlarda bir düşüş olmamaktadır.

  • Kış ayları geldiğinde, yıl başı kampanyaları başladığında, vergi dönemleri yaklaştığında otomobil piyasasında 2. El olarak duraklama yaşansa da düşüş son 5 yıl izlendiğinde hiç olmamıştır.
  • İkinci el araçlarda piyasayı belirleyen aracın diriliği kaporta ve Km durumudur. Bu tip araçların her mevsim her dönem yüksek fiyattan alıcısı olmaktadır.
  • Yaz ayları bittiğinde, tatil sezonu bitişi ve kış başlangıcı araç satışındaki duraklama olmasına karşın, sıfır araçlara her yıl gelen kur farkı zamları ve ÖTV zammı sııfır araç piyasasından fazla ikinci el piyasasını canlandırmıştır. Bu sebeple beklenen duraklama dahi yaşanmamıştır. Bundan sonrası içinde fiyatların düşmesi gibi bir beklenti boşuna olacaktır.
  • İkinci el satış sitelerinde araçların fiyatlarını görenler kendi aracının fiyatının daha da arttığını düşünerek yüksek fiyatlar beklemektedir. Buda piyasanın sürekli canlı kalmasına sebep olmaktadır. Dolayısı ile galericilerin maliyetleri artmakta ve onlarda araçlarına daha yüksek rakamlar istemektedirler.
  • Belirtilen sebeplerden ötürü fiyatların bundan sonrası içinde düşmesini beklemek hayal olacaktır. Parası olan herkes araba almayı düşünen herkes aldığı andan itibaren kara geçecektir. Ekonomik bir kriz olmadığı sürece araçların değer kaybetmesi söz konusu değildir.

Yorumlar

Ahmet Doğanay
Müneccim gibi konuşmuşsunuz 2.el düşmez falan bu sürekli böyle gitmez kesinlikle düşüşler hatta keskin düşüşler olacaktır önümüzdeki yıllarda

Daha Fazlası