Ekspertiz Ücreti Ne kadar Olmalı? Araç alırken ekspertiz yaptırmalı mıyım

Ekspertiz Ücreti Ne kadar Olmalı? Araç alırken ekspertiz yaptırmalı mıyım

Ekspertiz Nedir? Ekspertiz Ücreti Ne kadar Olmalı?

2. El araç Alım Güvenliği

Araç almayı düşünüyorsunuz ancak aklınızda bir çok soru işareti var acaba arabanın değişeni boyası hasarı kazası var mı? Alacağım araç çalıntı mı? bana sorun çıkarır mı? Tüm bu soruların en azından büyük kısmını kafanızdan atabilmek için motor kaporta kontrolleri için ekspertiz yaptırmak çok mantıklı olacaktır. Ancak ne kadar ödemek mantıklıdır hangi kontrolleri yaptırmak mantıklıdır. İşte detaylar;

Ekspertiz Nedir?

Ekspertiz Yaptırırken Nelere bakılır?

Ekspertiz Ücretleri Hakkında

Alacağınız araç için ekspertiz firması ararken eğer yabancı olduğunuz bir yerdeyseniz mutlaka ulusal firmaları tercih edin. Eğer aracın kendi servisi ekspertiz hizmetti veriyor ve raporda veriyorsa(resmi olarak eksperiz yapıyorsa) Mutlaka buraları tercih edin ancak bazı firmaların ekspertizleri çok uçuk olabilir. Örneğin ford Tokat ilinde 150 200 TL ye ekspertiz yaparken Toyota İstanbul'da 500Tlden kapı açmaktadır.

Her araca bakan ekspertiz firmalarında paketler vardır. Kaporta, motor, yanal kayma, beyin testi gibi testler 150-250 TL arası normal kabul edilebilir fazlası bu işin standardına aykırı durumlardır. Ancak Mercedes BMW gibi araçlara özel bir ekspertiz şarttır ve mümkünse araçları tanıyan ustalara yada servislerinden bu hizmeti almak mantıklı olacaktır.

Mini standart ve gelişmiş olarak sınıflandırılan ekspertiz paketleri rekabetle birlikte 100 TL ye kadar düşebilmektedir. Ancak ekspertizin içeriğine mutlaka bakmanız gereklidir.

Ekspertizde Nelere Bakılmaz

  • Aracın 5664 sorgusu ve park vb borçlarına
  • Aracın kağıt üzerinde oluşturulabilmiş olan pert yada ağır hasar durumuna bakılmaz.
  • Aracın KM'si orijinal mi bakılmaz. Bunu sadece koltukdirekisyon pedal motor durumu detaylarından yorum yapma şansı vardır kesin sonuç verilemez.
  • Aracın evraklarında bulunan sahtecilik vb durumlar yine ekspertizin konusuna girmez.

Yorumlar

Daha Fazlası