2.el Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2.el Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2.el araç alırken bilmeniz gereken tüm detaylar, kaporta motor kontrolleri, sigorta tramer sorgulamaları vb tüm detaylar..

15 ADIMDA İKİNCİ ELARAÇ NASIL ALINIR.ÇALINTI ARAÇLARA DİKKAT.

1-İkinci el bir araç satın alırken Öncelikle aracın plaka ve şase numarasından mutlaka hasar kaydı sorgulanmalıdır.(5664)

Daha sonra araç alacağımız kişiyle irtibat kurun hasar kaydı değişen ve boyanan bilgileri satan kişiden sorun.

2-Hasar kaydında gelen mesajda detay bilgilerini ve kazada değişen parçaları tekrar sorgulama yapmak gereklidir.Bunun için DETAY yazıp 5664ten gelen mesaj cevaplanır. Burada dikkat edilmesi gereken Püf nokta araç ile ilgili herhangi bir kaza kaydı var ise bu kazanın olduğu tarihte aracın hangi kilometrede olduğu yazılıdır.

Kaza kaydı var ise aracın hangi parçaların değiştiği ve ne kadar ücret tahakkuk ettiği yazılmıştır.

Buradan aracın kilometre bilgisini teyit edilebilir

56 64 ten sorgulama yapıldığında aracın hangi yıllarda hangi kilometrede muayeneye girdiğini görünecektir.

3-Aracınızın kaçıncı sahibi olacağınızı sigortacınız da öğrenebilirsiniz.daha önceki sahipleri hakkında şirket aracımı vb bilgileride yine sigortacınızdan edinebilirsiniz.

Aracınızın sizden önceki bakımlarının servisinde yapılıp yapılmadığını ve faturalarını bulunup bulunmadığını mutlaka sorun.

4-Aracın muayenesinin olup olmadığını, aracınızın lastik durumunu sorun.

İkinci el araç almaya gittiğinizde sürprizle karşılaşmamak adına aracın içinde ve dışında herhangi bir ezik çizik yanık yırtık ve benzeri olumsuz bir durum olup olmadığını teyit edin.

5-Eğer LPGli bir araç satın alıyorsanız LPG markası ve ruhsatına işli olup olmadığını kontrol edin.Uyum konusunda arıza lambası yakma vb mutlaka kontrol edin.

6-Aracınızın yedek anahtarı ve stepnesinin olup olmadığını kontrol edin.

7-Eğer otomatik bir araç satın alıyorsanız şanzıman kontrolü mutlaka yaptırın ve şanzıman yağı değişimini kontrol edin değişmişse faturasını isteyin..

8-Klima, ABS, teyp ve benzeri bölümlerini çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

9-Aracın triger, baskı balata ve benzeri bakımlarının yapılıp yapılmadığını ve faturalarını kontrol edin.

10-Araca ekspertiz yaptırdığınızda herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız artık noter aşamasına geçebilirsiniz.

11-notere gitmeden önce ikinci el araç satın aldığınız kişiden mutlaka Sigorta evraklarını ve muayene evraklarını isteyiniz.Bu evraklardaki bilgilerle ruhsatı karşılaştırınız.

Bu sayede çalıntı bir araç alma ihtimalimiz azalacaktır.

12-Daha sonra notere gittiğimizde. aracın satışına mani bir durum olup olmadığını aracın herhangi bir borcu olup olmadığını sorun.

13-Araç Satışa hazır hale geldiğinde noterin düzenlediği evrakları Şase ve motor numarasını araç cinsi ve ağırlığını kontrol edin.

14-Araç ile ilgili ödemeyi Mümkünse internet bankacılığı üzerinden ve noterde satış esnasında yapın.

15- Satış işlemi bittikten sonra mutlaka aracınızın sigortasını yaptırın ve daha sonra Ruhsatın 2.yaprağı(ismnizin yazılı olduğu) yaprağı istediğiniz emniyet müdürlüğünden alabilirsiniz.

Hepinize hayırlı alışverişler

Yorumlar

Daha Fazlası