PTT Araç KM ve Muayene Sorgulama İşlemleri

PTT Araç KM ve Muayene Sorgulama İşlemleri

2.El Araç alırken alacağınız aracı mutlaka sorgulamak istersiniz. KM bilgilerini doğruluğu ve durumu ile ilgili PTT yeni protokol imzaladı.

PTT Hizmetlerine Bir Yenisini Ekledi

Km ve Araç muayene bilgileri uzunca bir süredir 5664 sorgusunda gelmiyordu. 2.El araç alanlar aracın daha önceki Km bilgilerini bilmeden araç aldıklarından dolandırıcıların kurbanı olabiliyorlardı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kara yolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile PTT arasında yapılan protokol yapıldı.Araç Plaka Hasar Şasi Sorgulama İşlemleri için tıklayın.

PTT'den yapılan açıklamaya göre 2.el araç alan vatandaşlar mobil uygulamadan araç sorgulaması yapabilecekler.Bakanlığın topladığı bilgileri protokol gereği hizmet olarak vatandaşların faydasına sunulacak.

Protokole göre ikinci el araç almak isteyen vatandaş Km ve araç muayene bilgilerini artık PTT mobil üzerinden öğrenmiş olacak.Plaka ve Şasi No girilerek bilgiler edinilebilecek.

PTT den KM ve Muayene Bilgisi Nasıl Öğrenebilirim?

Google Play Store'dan PTT bank uygulaması İndirerek sorgulama yapmanız mümkün. Ancak PTT bank indirseniz bile PTT şubesinden hesap açtırmadıysanız uygulamadan yararlanamazsınız.

PTT Bank Girişi için Tıklayın.

PTT Bank Play Store İndirmek için Tıklayın.

Yorumlar

necdet özkan
ptt bu uygulamasından haberim yoktu başarılı olmuş
Otomobilblog
Yapılan sorgulamalar. Daha önceden 5664 üzerinden yapılırken de. Her msj sonucu ne olursa olsun ücret düşülüyordu. Bu durum genelde plaka ile sorgulamalar da olur ve bahsettiğiniz araç yeni el değiştirdiyse kayıt bulunamayabilir.
Turgut Yıldız
Lüks bi aracın sorgulamasını yaptım. Kayıt bulunamadı. O aracın bakımları kesin serviste yapılmıştır.en azından ilk yıllarda serviste yapılıyor. Kayıt bulamadı ancak parayı çekti hesaptan.

Daha Fazlası