1.0 ve 1.2 TSİ Çekişi Nasıldır? Yokuşta Bayılır mı?

1.0 ve 1.2 TSİ Çekişi Nasıldır? Yokuşta Bayılır mı?

wolkswagen grubunda çokça satışı olan 1.0 ve 1.2 Tsi araçların çekişleri nasıldır? Yokuş performansı ve klima ile çekişi nasıldır hepsi bu yazımızda.

1.0 ve 1.2 Tsi Çekiş Problemi Var mı?

Seat, Skoda, Wolkswagen ve daha bir çok markanın artık çokça kullandığı 1.0 ve 1.2 Turbo beslemeli motorlar araç alacak kişilerin ilk aklına gelen soru çekiş problemi var mı? Yokuşlarda bayılır mı? Klima açarsam çekiş düşer mi gibi sorulardır.

Bu soruların tamamına aslında aracı bir defa kullandığınızda kendiniz cevap verebilirsiniz.

TSİ motorun anlamı aslında Küçük Hacim ve Büyük Güç = Ekonomik ve Hızlı olmak demektir.

Örnek olarak Volkswagen Golf 1.0 TSi Teknik Özellikleri

Aşağıda teknik verileri yazılı Wolkswagen golf Marka araç bir çok insanın sandığının aksine 1.6 atmosferik (düz motor tabir edilen) motorların neredeyse tamamından daha iyi bir performans ve yakıt tüketimine sahiptir.

  • Motor: 1.0 lt 3 silindirli 115 ps 200 nm tork (turbo benzinli)

(Örnek: 1.6 motor Focus 100 HP benzinli araç 6000 devirde 100 HP üretebilmektedir.)

  • Şanzıman: 6 ileri manuel – 7 ileri DSG
  • Performans: 0-100 km/s: 9.7 saniye – Maksimum hız: 204 km/s
  • Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 5.3 / 3.7-3.8 / 4.3 / 99 g/km

1.0 TSİ ve 1.2 TSİ Motorun Dezavantajı

Ülkemizde yakıt maliyetlerinin yüksek olmasından ötürü çoğu insan aracına tüp taktırmaktadır. TSİ veFSİ motorlu araçlara LPG uygulansa da yeterince verim elde edilemediğinden yakıt ekonomisi yönüyle sizi zorlayacaktır. TSİ FSİ araçların tüp verimi hakkında detaylı bilgi için tıklaKlima açarsam çekiş düşer mi?Bu konu biraz psikolojik olsa gerek. Birçok atmosferik motorda klima çekişi etkilese de yeni model Turbo beslemeli araçlarda araç klimayı ilk kalkış anında yada gaza ani basmalarda devre dışı bırakıyor. Araç rölantide çalışırken fazla sesli olmayan bir yerde camı açıp dinleyin gaza biraz ani baktıktan hemen sonra çıt sesi duyarsınız ve ortalama 2 saniye sonra tekrardan çıt sesi gelir bu ilkinde klima kompresör kasnağının boşa çıkma ikincisinde ise kendini devreye alma sesidir. Eğer böyle bir durum varsa aracın klimasının araç çekişine çok büyük bir etkisi olmayacağını söyleyebiliriz.

Yorumlar

Daha Fazlası