Benzini Biten araç LPG İle çalışır mı?

Benzini Biten araç LPG İle çalışır mı?

Benzini biten aracı LPG ile çalıştırmak mümkün mü? Sıralı sistem LPG'li araçlarda Benzin bitmesi durumunda ne yapılır? Detaylar bu yazımızda.

Sıralı Sistem LPG'li araçta benzin biterse ne olur?

Aracınızda benzin bitmesi durumunda aracınıza ya istasyondan benzin alıp benzinde çalıştırmalısınız. bu çok zor ve zahmetli bir durum, ya da LPG de çalıştırmalısınız. Peki bu mümkün mü? Benzini biten araç LPG ile çalışabilir mi?Benzinli Araç Mı?Dizel araç mı daha İyidir?

Sıralı sistem araçların normal programlarında ilk çalışma benzinli olarak programlanmıştır. Ecu'ya gerekli ısı ve basınç sinyalleri gelene kadar benzinle çalışmaya devam eder. Motor yeterli sıcaklığa ve LPG yanma ısısına ulaşırsa otomatik olarak benzin yerine gaz ile çalışmaya başlar.

ÇÖZÜM:

Birçok sıralı sistem LPG markasında çok zor durumda kaldığınızda yapmanızı önereceğimiz yol aracın marşına basarken LPG düğmesine basılı tutmanız ve çalışır çalışmaz düğmeden elinizi çekmenizdir. Eğer aracınızın motoru çok soğuk değilse rahatça çalışacaktır. Motor sıcak ve LPG yanma ısısına yakınsa bir sorun yaşamazsınız. Ancak araç çok soğuksa hemen çalışmayabilir.

Aracımın depo kapağının ne tarafta olduğunu, araçtan inmeden Nasıl anlarım?

DİKKAT !! Benzin bitince Motor Soğukken LPG ile Çalıştırırsak Ne Olur?

Aracınız soğukken motoru tek marşta ve LPG'de zorla çalıştırırsanız, ilk çalışmadan sonra regülatör ısınır ve gazı buhar olarak veremeyip basınçlı ve sıvı şekilde filtre ve hortumlar üzerinden enjektöre gönderir. Basınç ve soğukluğun etkisiyle bağlantı noktalarından gaz kaçakları ve hatta yangına bile sebep olabilir.

Otomobilblog olarak mutlaka aracınızda yeterli miktarda benzin bulundurmanızı. Bu sayede benzin pompasının yanmaktan korumuş olursunuz. Aracımın deposunda Ne kadar Benzin bulundurmalıyım? (TIKLA ÖĞREN)

Aracıma Yanlış Yakıt Konuldu ne yapmalıyım? Hukuki Olarak Hakkımı Nasıl Ararım?

LPG beyni arızası Nasıl Tespit edebilirim.

Regülatör arızası ve sebepleri Nelerdir.

Yorumlar

Daha Fazlası