Depoda Az Yakıt Bulundurmanın Zararları

Depoda Az Yakıt Bulundurmanın Zararları

Benzinli ve Dizel araçlarda depoda sürekli az yakıt kullanmak zararlı mı? Detaylar bu yazımızda.

Benzinli Araçlar

Benzin pompası sürekli çalıştığı için etrafında etkileşimli olduğu parçalarda ısınma meydana gelir. Eğer deponuzda sürekli az benzin bulundurursanız bu parçalar yeterince soğuyamaz ve belli bir süre sonra benzin pompası yanması diye tabir edilen arıza meydana gelir. Pompa her benzini çekişinde yeterli miktar yakıtı alamayacağı için aşırı ısınmaya sebebiyet verir. Bunu engellemenin yolu çeyrek deponun altında yakıt bulundurmamaktır.

Dizel Araçlar

Dizel araçlarda bunun yanı sıra depoda uzun yıllar kullanıma bağlı olarak tortullaşma meydana gelebilir. Yakıtınız çok az kaldığında (ışık yanması durumu gibi) aracınızın yakıt deposu dibindeki tortularda motora gönderilmek üzere filtreden geçmeye çalışır bu esnada araç tekleme yapar hatta arıza lambası yanar söner veya yanık kalır.

Tavsiyemiz.

Otomobilblog olarak tavsiyemiz benzinli aracınızı mutlaka çeyrek depo altına düşürmemeniz ve ustanızın tavsiye ettiği yakıt sistemlerini temizleyici ürünler kullanmanız. Dizel araçlarda ise yakıt deposunu 100 bin km'de bir temizletmek olacaktır.

Aracıma yanlış yakıt konuldu ne yapmam gerek?

Aracınıza yanlış yakıt konulduysa Hukuksal olarak Yapmanız Gerekenler?

Yorumlar

Daha Fazlası