2017 Kış Lastiği Takmama cezası Ne kadar?

2017 Kış Lastiği Takmama cezası Ne kadar?

2017 kış lastiği hangi araçlar için zorunlu, Kış lastiği takmayan araçlara hangi cezalar verilir. Yola devam etmesi engellenir mi?

Kış Lastiği Hangi Araçlara Zorunlu

2011 yılında bu yana hususi olmayan araçların tamamında kış lastiği 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında zorunludur.Yani yolcu ve yük taşımacılığı yapan tüm Karayolu taşıtları bu tarihler arasında kış lastiği kullanmak zorundadır.

Kış Lastiği Takmayan araçlar

Belirlenen tarihler arasında trafik denetim ekipleri uygulamaları sıklaştıracak ve duyarsız sürücülerin hem trafiği tıkaması hemde can ve mal kaybına sebep olmalarını engelleyecek. 2017 yılında ticari aracına kar lastiği takmayanlara 625 TL para cezası uygulanacak ve kar lastiği takmazsa yola devam etmesine izin verilmeyecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Arslan, "Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor." diye konuştu. Sadece 2 lastiği kış lastiği olan araçlarda denetimden geçemeyecek, sadece 2 lastiğin kış lastiği olması, ani frenleme ve viraj alma gibi manevralar sırasında aracın kontrolünü zorlaştırıyor. Sadece 2 Lastiği kış lastiği yapmak nelere sebep olur okumak için tıklayın.

Kışlık bakımlarınızı İhmal etmeyin.

Kışlık Akü kontrolü nasıl yaptırılır için tıkla.

Antifriz Nasıl ve ne Kadar eklenir için tıkla.

Hangi Renk antifriz koyacağını bilmiyorsan tıkla.

Antifriz en çok kaç derece olmalı.

Yorumlar

Daha Fazlası