Antifriz Değişimi Nasıl Yapılır? Ne kadar su Ne kadar Antifriz Eklenir?

Antifriz Değişimi Nasıl Yapılır? Ne kadar su Ne kadar Antifriz Eklenir?

Antifriz Değişimi Hakkında detaylı bilgiler, Donma Sıcaklıkları ve ideal antifriz karışımları hakkında detaylar bu yazımızda..

Antifriz Nedir?

Suya karıştırılan her şey suyun donma ısısını düşürür ancak tüm katılan maddeler farklı şekilde etkileri de olur. Bu etkilerin en az olduğu ve suyun donma sıcaklığını en çok düşüren antifrizdir. Antifriz suyun içine katılarak kimyasal özelliği sayesinde (etilen glikol) suyun donmasını önleme özelliği olan sıvıdır. Antifriz yapısı sayesinde su molekülleri ile birleşerek soğudukça hareketsizleşen ve donunca sabit olan su moleküllerine engel olmaktadır.

Aracınızda hangi renkli antifriz kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız .Antifriz Renklerinin Anlamları ve Hangi Renk Antifriz Kullanmalıyım?

Antifriz ölçtürdüğünüzde Kaç Derece olması gerektiğini bilmiyorsanız ideal ölçüler için Antifriz kaç Derece Olmalı.

Antifriz Sadece Donmayı mı Engeller?

Antifriz otomobil kullanıcıları arasında motor soğutma suyunu donma karşıtı motor sıvısı olarak bilinse de bunun kadar önemli diğer bir görevi aşırı ısınmayı da önlemektedir. Antifrizin görevi kaynama ve donmayı engellemektir denilebilir.

Antifriz Ne Kadar Eklenir?

Radyatöre antifrizle birlikte saf su konulmalıdır. Sadece antifriz yada sadece su koymak istenilen başarıyı sağlamayacaktır. Radyatöre konulan direkt su radyatörde oksitlenmeye sebep olacaktır. Saf antifriz eksi 12 derecede donarken suyla karıştığında su içinde tepkimeyle eksi 37 derecede donacaktır. Yani saf antifriz yerine bulunan bölgenin şartlarına göre saf su ilavesi yapılmalıdır. Su ve sukadar konulacak antifriz ülkemizde her şartta (-37 C) aracınızın motor soğutma suyunun donmasını ve aşırı ısınmalarda hararet yapmasını engelleyici nitelikte olacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası