Yerli Otomobil Hangi İlde Üretilecek?

Yerli Otomobil Hangi İlde Üretilecek?

Yerli Otomobil İçin 10'dan fazla il talip.. Babayiğitlere davet yağıyor. detaylar bu yazımızda.

Yerli Otomobil Üretimi Nerede Yapılacak?

Yerli otomobilin kendi şehrinde üretilmesi için babayiğitlere davet üzerine davet geliyor. Anadolu illerinden de talip var teknoloji bölgesi Marmara Bölgesi illerinden de.

Bursa,Eskişehir, Sakarya,Kayseri, Konya, İzmir,Kocaeli, Eskişehir,Ankara, Konya Manisa, Kütahya başta olmak üzere İller şimdiden yarışa girdi.

Yarışta öne geçmek isteyen illerden bazıları bedava arazi vaadinde bulunuyor bazıları da nitelikli personel yetiştirmek için üniversitelerle işbirliği geliştirdiğini anlatıyor. Yerli otomobilde üretimin nerede yapılacağı henüz kesinleşmedi. Ancak yarışı daha çok Anadolu illeriyle Marmara arasında geçeceğe benziyor.

Hangi İller Avantajlı?

Tekonolojik imkanlar ve lojistik ihtiyaçlar açısından Marmara Bölgesi İlleri avantajlı konumdalar. 3. Köprüye otoyolla bağlanan Kocaeli bu konuda avantajlı. Liman ve demiryolu , karayolu ulaşımı açısından Bursa'da çok büyük avantajlara sahip illerimizden. Eskişehir 5 milyon metrekare bedava arazi verme taahhütü verirken ve ilk otomobilinde Eskişehir de üretilmiş olması yönüyle borcun kapanması gerektiği düşünülen illerden ve tüm illerin kavşak noktası konumunda.

Babayiğitlerin tamamının tek bir ilde toplanıp araç üretmesi çok mümkün görünmezken . Birbirine yakın illerde kurulacak fabrikalar ile yedek parça elektrikli otomobil için batarya vb parçaların üretimi de sağlanmış olabilir. Bu bilgiler netleştikçe sitemizden detayları öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası