Yeni Honda Jazz Nasıldır? Honda jazz Kullanıcı Yorumları ve test sürüşü verileri

Yeni Honda Jazz Nasıldır? Honda jazz Kullanıcı Yorumları ve test sürüşü verileri

Yeni Piyasaya çıkan Honda Jazz en çok merak edilen otomobiller arasında. Sizler için inceledik..tüm detaylarıyla bu yazımızda..

Yine Yeniden Honda Jazz

Ülkemizde 3 yıla yakındır 0 satışı olmayan ve özel bir müşteri kitlesi olan Yeni Honda Jazz önceki iki neslin peşinden 3. nesliyle piyasaya çok hızlı bir giriş yaptı. B sınıfındarakipsiz görünen ve şimdiye kadar Dünyada 6 milyona yakın toplam satışa ulaşmış bir araçtan bahsediyoruz. Farklı duruşu ve görüntüsüyle herkeste olmayan alternatif aile otomobili sayılabilecek bir otomobil.

Honda CRV ve HRV ile başlayan kasadaki değişim rüzgarı öndeki Kanatlı H dizayn ile göze çarpıyor.

Lake ve krom kaplamalı ızgara ve gündüz farları ile çok ilgi çekici bir ön tasarıma sahip olmuş.Araca yandan baktığınızda ne tam olarak B hachback nede bir MPV karakteri var tam olarak ikisinin ortası denilebilir.

Aracın üst donanım paketiyle sunulan karartılmış camlar ve jantlar tercih edilirse araç çok daha çekici bir hal alıyor. Arkada yine köşeli hatlar ve arka camla birleşen ve tavana uzanan stop lambaları ve lake kaplama mevcut.

Eski kasalarına göre çok daha kaliteli malzeme ve görsellik sunan iç mekan sürücüye dönük bir tasarımla karşımıza çıkıyor.Orta konsol kare ve dikdörtgen tasarımlı olsa da direksiyon önündeki panel dairesel konumlanmış. Direksiyon ise tıpkı CRV gibi birçok kumandayı barındıran Honda klasiği.

Premium ve elegance pakette bulunan 7 inch ekran gayet tatminkar bir görüntü çiziyor. Android işletim sistemi ile kullanılan ekran dokunmatik hassasiyeti açısından vasat kalmış.Eski kasasına göre jazz uzunluk olarak 9.5 cm kadar arttırılmış buda doğal olarak otomobilin içinde daha fazla yaşam ve kullanım alanı sunuyor. Arka koltuklar hem öne hem arkaya dik poziyonda yatabilimesi çok farklı yük taşımalar için ideal.

  • 354 LT bagaj küçük gibi görünsede koltukların tekli ve çoklu katlanması gerektiğinde 1300 Lt civarında ve istendiğinde düz bir yükleme zemini oluşabiliyor.
  • Honda jazz 1300 motorla Türkiye'de satılacak ve otomatik şanzuman baz donanımda bulunmuyor. 3 donanım seviyesi olarak sunulan Honda Jazz 5000 devirde 123 N/m Tork üretiyor. ve 6000 devirde 102 HP güç sunuyor.
  • CVT otomatik şanzımandan vazgeçmeyen Honda 0-100 km ye ulaşmada ağır kalıyor ve 12.3 Sn de 100 km ye ulaşabiliyor.
  • Bu şanzımanda en önemli özellikte, sakin kullanımda düşük yakıt tüketimi (6,5 LT),asi kullanımda ise 9 litreyi bulan yakıt ortalamalarıdır.
  • Ön kısımda MacPerson arkada ise yarı bağımsız süspansiyon tercih edilmesi konfor anlamında gayet ideal.Yol tutuşu ise bu sınıf ve kasa yapısına göre mükemmel.

Yorumlar

Daha Fazlası