Yeni Audi A8 sürücüsüz araç teknolojisi Nasıl?

Yeni Audi A8 sürücüsüz araç teknolojisi Nasıl?

Audi A8 Sürücüsüz otomobil ve otonom teknolojisine yeni bir boyut katıyor ve tam otonoma geçiş için sinyal veriyor. Detaylar bu yazımızda.

Yeni Audi A8'i Tanıyalım

Rakipleri BMW M7 , Lexus LS ve mercedes Benz S-Class olan yeni Audi A8 piyasaya çıktı ve resmen tanıtımı yapıldı. Yüksek Otomatikleştirilmiş sürüş mantığıyla yollara çıkacak olan Audi A8 eski kasasından çok daha teknik olması ve hatlarının keskinleşmesiyle göz dolduruyor.

Almanlar otomobil dünyasındaki liderliğini elektrikli ve otonom araç teknolojisinde de sürdürmek için dev adımlar atıyor. otonom araçlar 0dan başlamak üzere 5 e kadar 6 seviyeden oluşuyor.Yeni Audi A8 2018 modeliyle Audi'nin en son teknolojisini sunuyor. Sürücüsüz otomobillerde çoğu firma 2.seviyede iken Audi şimdiden 3. seviyede Audi A8 piyasaya sürüyor. 3. seviye ne demek diyecek olursak; 3. seviye bir otomobil direksiyon başındaki şöförün yola konsantre olması gerekmiyor.

Yeni Audi Virtual Cockpit sistemini 2018 model A8le kullanacak. HD çözünürlükte 10,5 inch ekran ve eğlence sistemi barındırıyor.Tüm fonksiyonlar direksiyondan kumanda edilebiliyor ve sesli görüntülü iletişim sağlanabiliyor.

Eski kasasında ki donanımlara göre çok büyük gelişim gösteren A8 baş ve diz mesafesini de arttırdı. 3.0 340 HP V6 motor vergisi hariç 90 bin Euro. A8 L kasada sunulan Rahatlama koltuğu uzun aksa sahip olduğu için sadece L kasada mevcut ve fL kasa fiyatı 95 bin Euro. Koltuğun önündeki panel sayesinde ısıtma soğutma masaj vb işlemler sunuyor.

Yeni A8 kullanılan ön ızgara ve farlar daha keskin ve şekilli duruyor. HD matrix LED teknolojisi kullanılan farlar da lazer teknolojisi de var.Kullanılan lazer tekniğiyle uzun fark 70 Km'yi geçince iki kat daha etkili oluyor

Audi çok kısa bir süre içerisinde yazılımsal olarak geliştirilerek 4.seviyeye geçebilir. çoğu ülkelerde 3. seviye otonom araçlara izin verilmese de bu konuda düzenleme yapılacak gibi görünüyor.

Yorumlar

Daha Fazlası