Sürücüsüz otomobil dünyasına Google'dan sonra Apple da girdi.

Sürücüsüz otomobil dünyasına Google'dan sonra Apple da girdi.

Sürücüsüz otomobillerle ilgili gelişmeler hız kazandı. Apple,Google,Tesla,Uber-volvo ortaklığı gibi birçok firmanın ürünleri hakkında tüm detaylar..

Sürücüsüz Otomobil Dünyasında Hangi Firmalar Var

Otonom teknolojisi olarak bilinen sürücüsüz araçlar gelecek yıllarda hayatımıza girmeye başlayacaklar. Bununla ilgili birçok firma yoğun çaba içerisinde. 2017 yılında satışa sunacağı otomobil için Google şu aralar Waymo ile test sürüşleri yapıyor. Uber firması ve Volvonun üretimi olan bir arac ise bu testler esnasında Arizona esnasında kazaya karışarak yan yattı ve Uber firması bu işten çekilme kararı alarak üretimi durdurdu. Google ile davalık olan Uber firması Google tarafından kendi araçlarının patentlerini kopyalamak ile suçlanıyordu.

Tesla, Google'dan Sonra Apple'da Otonom Araç teknolojisine El atıyor

Teknolojide yarışan iki dev firma bu defada sürücüsüz araç dünyasında da büyük kapışacak gibi görünüyor. Google'ın sürücüsüz araç satışına hazırlandığı şu günlerde Apple'da sürücüsüz araç testleri için gerekli izinleri başvurularını yaptı. Google bu yıl başında otonom sistemi için Chyresler firması ile anlaşma yaptı.Otomobil dünyasında büyük depremler yaşanacak bazı markalar tarih olacak ve yeni bir pazar kurulacak teknoloji devleri burada da hakimiyet yarışına girecekler.

Sürücüler Ne diyor?

Dünyanın en büyük filo kiralama firmalarından Lease Plan sürücüsüz araçlar hakkında araştırmalar yapmaya başladı dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de sürücüsüz araçlara insanların %70i sıcak bakıyor ve kullanabileceğini belirtiyor.

Sürücüsüz Otomobillerde marka Fark edecek mi?

Otomobili kullanan siz olmadığı için artık marka modeli çokta ilginizi çekmeyecek.Sürücüsüz otomobiller hayatımıza girdiği andan itibaren otonom sistem dahilinde kullanılacakları için marka kavramları muhtemelen yavaş yavaş ortadan kalkacak gibi görünüyor. Nitekim bindiğimiz yüksek hızlı trenler uçaklar vb marka modelleri çok fazla ilgimizi çekmiyor.

Yorumlar

Daha Fazlası