Senetle araba almak mümkün mü? Peşinatsız araba Nasıl alınır?

Senetle araba almak mümkün mü? Peşinatsız araba Nasıl alınır?

Senetle Araba Almak Güvenli Mi? Peşinat vermeden Araç almak mümkün mü? Tüm detaylar bu yazımızda.

Genelde bankalardan kredi alamayan kişilerin başvurduğu bu yol günümüzde gittikçe yaygınlaşmaktadır. birçok kişinin bankaların kara listesinde olması araç sektöründe bu işe çözüm getirmek için senetle araç satışını ortaya çıkarmıştır.

Senetle Araba Nasıl Alınır? Peşinat Vermem Şart mı? Neden Senetle Araç?

  • Bankacılık işlemlerinin çok uzun ve yıpratıcı olması hayat sigortası araç kaskosu gibi bazı zorunlulukların bulunması da insanları senetle araç sahibi olmaya yönlendirmektedir.
  • Aradığı aracı bulanların kredi sonrası aracı alabilmesi 3 4 günü bulabilmekte, bir sürü evrak imza vb bankaya git gel uzun bir süreç olduğundan senetle araç almak daha kolaydır.
  • Banka kredisi kullandığınızda banka araca rehin koyarken senetle araç aldığınızda firma araca satılamaz şerhi koyar (süreç bankadakine çok benzemektedir) Aracın borcu bittiğinde bu durumda ortadan kaldırılır.
  • Bankadaki ödemeler genelde sabittir. Ancak senetle ödemelerde esnek ödeme söz konusu olduğundan karşılıklı anlaşmaya bağlıdır.
  • Aracın taksitleri ödendikçe satıcıdan senetleri aylık olarak alırsınız.
  • Ödemeleri banka yada benzeri resmi yollarla yapmak alıcının bunu ispatlaması açısından güvenlidir.
  • Senet resmi bir evrak olduğundan senetleri ödememekle banka kredisini ödememek eşdeğerdir.Senet ödemesi gerçekleşmezse senet bankaya iletilir ve yasal takip başlatılabilir.

Eğer kredi puanınız düşükse yada faizle araç almak istemiyorsanız, vadeli olarak senetle ve banka kredisi ile araç alma güvenlik düzeyinde, araç satın alabilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası