Makam Şöförü Ayda Ne kadar Kazanır, Makam Şöförü Nasıl Olunur?

Makam Şöförü Ayda Ne kadar Kazanır, Makam Şöförü Nasıl Olunur?

Makam şöförü olmak için gerekli şartlar neler, Makam şöförü olmak için hangi eğitimler alınır, Makam şöförlüğü hakkında detaylı bilgiler bu yazımızda..

Makam Şöförlüğü Eğitimi

Makam şöförlüğü eğitimi gündelik araç kullanımında herhangi bir sorunu bulunmayan kişilerin alacakları ekstra eğitimler ile güvenli ve ileri sürüş becerileri edinmesi ve yumuşak sürüşü öğrenmesiyle devam eden süreçtir.

Makam Şöförlüğü için güvenli ve yumuşak sürüşün yanı sıra beden dili, protokol ve nezaket kuralları ve olumsuz koşullarda araç kullanma gibi eğitimlerde verilir.Makam şöförü olmak isteyen herkes bu eğitimleri alması gereklidir.

Makam Şöförü Olma Şartları

Makam şöförü olabilmek için en az lise mezunu olmanız ehliyetinizin olması sicilinizin temiz olması ve bazende askerlik yapmış olma şartı aranmaktadır.Daha sonra yapılan testlerden başarılı olduğunuz takdirde önünüzde herhangi bir engel kalmıyor.

Makam şöförü olmak için şartları yerine getirmekle iş bitmiyor aksine yeni başlıyor. Çünkü kendinizin ve kullandığınız aracın tertip düzen ve görünüşü de çok önemli. Harita ve yön bilgisi, trafik durumları, Kestirme yollar ve gidilen yolun kullanılan araç için uygunluğu vb her duruma hazırlıklı olmanız gereklidir.

Araç artık size emanet olduğundan aracın lastikleri ve temel günlük kontrollerini de düzenli olarak apmanız gerekmektedir.

Makam Şöförü Ne kadar Kazanır?

Bu daha çok hangi şirketin yada kimin makam şöförü olduğunuzla doğru orantılıdır. Ancak Türkiye şartlarında ortalama 3500-5500 TL arasında ücretlerde makam şöförlüğü yapılmaktadır. Ücreti iyi gibi görünse de makam şöförlüğü genel itibariyle zaman konusunda esnek çalışma yapısı vardır ve zor sayılan mesleklerdendir. Çoğu zaman günler sürebilecek uzun seyahetler yada bayram ve özel günlerde izin kullanamama gibi zor durumlar söz konusudur.

Yorumlar

Daha Fazlası