Krank Sensörü Ne İşe Yarar ve Krank Sensörü Değişim Fiyatı

Krank Sensörü Ne İşe Yarar ve Krank Sensörü Değişim Fiyatı

Krans Sensörü yada Hall sensörü olarak bilinen parça ne işe yarar ve değişimi için ne kadar ücret gerekir.

Krank Sensösür Arızası

Krank sensörünün motor sistemi içerisinde ki görevi motor devrini ve krank mil konumunun açısal olarak pozisyonunu belirler ve bu konumu anlık olarak sürekli ECU'ye bildirir. Ecu Nedir ? ECUnun görevi nedir?

Nasıl Çalışır?

Motor içerisinde gücü pistonlar üretir. Pistonların hangi konumda olduğunu ECU'ye bildirir.(Piston konumu en üst nokta yada ölü nokta olan en alttaki noktada olup olmadığını sürekli bildirir) Elektrikli yada manyetik mıknastısla çalışan iki tipi vardır.

Nerede Yer Alır

Elektrik devir sensörü her araçta farklı yerlerde yer alabilir. Ancak genelde bulunduğu konum aynıdır. Bu parça motorda bulunan krank kasnağı olarak isimlendirilen parçanın içerisinde yer alan bir dişli üzerinde bulunmaktadır. Bu parça genelde motor bloğuna ya da motor karteline yakın bir noktada yer almaktadır.

Aracın marka ve modeline göre farklılık gösterir.

Ne İşe Yarar

Bu parça sayesinde aracın ne kadar yakıt ile çalışacağı, subap zamanlaması ve bunun ayarlanması, ateşleme zamanlaması, otomatik araçlarda ise vitesin ne zaman değişeceğine karar verilen nokta gibi bilgilerin doğru şekilde belirlenmesi için önemlidir.

Krank sensör Fiyatları Ne Kadardır?

Geneli 60 TL ile 100 TL arasında ve 200 TL'ye kadar değişen krank konum ve devir sensörleri marka ve modele göre farklılık göstermektedir.

Yorumlar

Daha Fazlası