Kaza Esnasında Cam Tavan Güvenli Mi?

Kaza Esnasında Cam Tavan Güvenli Mi?

Cam tavan ve aracın camları güvenlik açısından sakıncalı bir durum oluşturur mu? Cam tavan güvenliği hakkında tüm detaylar bu yazımızda.

Cam Tavan olan araçlar Riskli mi?

Otomobil camları cam tavanları kırıldığı zaman parçalanmayacak şekilde ve darbeyi emecek şekilde üretilirler.(Lamine) Cam gelen darbeye karşı direnç gösterme konusunda zayıftır ve araçların cam kısımları araçlar için bir nevi güvenlik zaafı olarak kabul edilirler.

Araçlarda darbeyi emen ve aracı darbe anında taşıyon ve koruyan yan tavan direkleridir. Ancak emniyet kemeri takılmayan kazalarda araçlardan fırlama genelde camlardan olmaktadır. Bu yönüyle araçların camları büyüdükçe güvenlik zaafiyeti artmaktadır denilebilir. Kaza sonrası araç motorundaki çok sıcak sıvıların araç içerisine yada üzerine akması durumlarında da camların dezavantajından bahsedilebilir.

Sunrrof ve Cam Tavan Güvenlik Düzeyi

Sunroof ve özellikle de cam tavanlar kalınlık ve güvenlik anlamında çok sağlamdırlar ve takla atılan kazalarda dahi kırılmazlar sadece çatlamaları ( lamine cam ) olasıdır.Lamine Camı İlk Hangi otomobil Firması Kullandı (Tıkla Gör).Ancak tavan üstü düşme vb. durumlarda basınçtan dolayı normal kaportanın da dayanamayacağı durumlarda camda zarar görecektir. Zaten normların altında güvenlik açığı oluşturabilecek durumlarda bu tarz bir ürünü hiç bir marka üretemez.Güvenli Sürüş için Altın Öneriler?

Cam tavanlar çok kalın olduğundan mercek etkisi yaparak aracın içinin çok ısınmasına sebep olmaktadır bu yüzden cam tavan altında sürgülü perde olması çok önemlidir. Dünyanın En güvenli arabaları hangileri?

Yorumlar

Daha Fazlası