Karavanla seyahat planlaması Nasıl yapılmalı.

Karavanla seyahat planlaması Nasıl yapılmalı.

Karavanla seyahat ve seyahat esnasında dikkat etmeniz gerekenlerlerle ilgili aradığınız herşeyi bu yazımızda bulacaksınız.

Doğa uyanırken yollara düşmek:

Baharın gelmesiyle berabermacera, doğa, adrenalin tutkunlarının sevdası olan karavanla seyahat sezonu da başmamış bulunmaktadır.

Karavanla seyahat aşamaları:

1.Araç Temini

Yapacağınız seyahat için eğer bir karavana sahip değilseniz kiralama yolu ile temin etmeniz mümkündür.

2.Gezi planı

Karavanla yolculuğun olmazsa olmazıdır.Yapacağınız planın dışına çıkılacağı garanti olsa da çünkü bunun ruhunda var, izleyeceğiniz rotayı belirlemeniz hayati önem arz etmektedir.Yol güvenliği, yolda ihtiyaçların rahatla karşılanabilmesi, karavanla rahat konaklama gibi durumlarda sıkıntı yaşanmaması adına gidiş geliş güzergahları ve durma noktaları çok iyi belirlenmelidir.Bu planlama yapılırken Türkiye Kamp ve Karavan Derneği ile iletişime geçilerek teknik destek alınabilmektedir.

3.Hazırlık

Sorunsuz bir tatil ve macera yaşamak adına hazırlık aşaması eksiksiz tamamlanmalıdır.seyahat güzergahında temin etme imkanına sahip olamadığınız tüm malzemelerinizi tamamlamanız gerekmektedir.Yedek batarya varsa güneş enerji panellerinin elden geçirilmesi son derece önemlidir.Karavanınıza ek çadır almayıda sakın ihmal etmeyiniz.

4.Seyahat süreci:

İlk üç aşamayı titizlikle yerine getirdiyseniz yola çıkma vakti geldi demektir.Hareketten önce karavan içerisinde kesinlikle hareket esnasında düşüp kırılacak malzemelerin olmaması gerekmektedir.Özellikle buz dolabı ve malzeme dolabını içi bunu düşünerek özenle yerleştirilmelidir.Buna ek olarak hız limitlerine uymanızda son derece önemlidir.Bu sayede istenmeyen devrilme tarzı kazalarında önüne geçilmesi muhtemeldir.Hareket planınızdabelirtilen güzergah hakkında bır yakınınızı veya arkadaşınızı da bilgilendirmeyi ihmal etmeyin.Daha öncesinde tüm koşulları dikkate aldığınız plana uyarak yapacağınız yolculuk sıkıntı yaşamadan tamamlanacaktır. Katılmayı planladığınız kamp merkezi veya serbest alanda zamanınızı renklendirici etkinlikler sizin elinizde.

5.Dönüş.

Kamp alanında yapacağınız eğlenceli zaman sonrası dönüş için isterseniz yeni bir güzergah belirlemek sizin elinizde.

Yorumlar

Daha Fazlası