Go-kart araçları İle Karting zevkini mutlaka yaşamalısınız.

Go-kart araçları İle Karting zevkini mutlaka yaşamalısınız.

Karting çoğu büyük şehirde , alışveriş merkezlerinde bulunmasına rağmen ülkemizde çok kişi tarafından denenmeyen bir spor dalı. Ayrıntılar yazımızda.

Karting nedir?

Go-Kart araçları ile yapılan motor sporlarının değişik türlerinden birisidir. Amerika da bir çiftçinin çim biçme makinasıyla ile başlayan bu macera ingilterede mtor sporlarına dönüşmüştür. Karting genelde insanlar tarafından parklarda ve eğlence merkezlerinde bulunan 20-30 km yi geçemeyen araçlar sanılsa da dünyada ki örnekleri farklıdır.

GO-KART Ne demek?

Go-kart (açık tekerlekli yarış aracı )ön tekerlekleri arka tekerleklere nazaran daha küçük ve sınır konulmuş bir benzin ve hava soğutmalı arakdan motora sahip üstü açık minik yarış arabası için kullanılan genel addır.Üst segment motor sporlarına geçmeden önce süper kart araçlar kullana sporcular bu araçlarla 250 km ye kadar çıkabilmektedir.

Karting maliyetinin düşük olması ve herkes tarafından yapılabilir olması yönüyle çok eğlenceli ve denenmesi gereken bir spor ve eğlencedir. Halka açık yollarda, tehlikeli hareketler yapmaktansa go-kart pistlerinde güvenlikli araçlarla bu deneyimi yaşamak daha zevkli ve zararsızdır.

Karting Yaparken Güvenliği Elden Bırakmayın

Ülkemizde her yıl haberlere konu olur karting kazalarında yaralanan ve hatta hayatını kaybeden insalar. Bunun temel sebebi eğlence için kurulan kartinglerde güvenlik önlemlerine yeterince uyulmamasıdır. Kask takmamak, uzun saçlı kişilerin saçlarını toplamadan Go-kart aracına binmesi, Emniyet kemerini uygun şekilde takmamak vb. hatalar karting pistlerinde ağır yaralanmalı kazalara sebep olmaktadır.

Kart Çeşitleri

  • Kafesli Kartlarda kafes sürücüyü sarar ve korur. Genellikle çamurlu pistlerde tercih edilir.
  • Açık şasili kartlarda pilot şasinin ortasında oturur ve bu tarz araçlar genelde sprint yarışlarında kullanılır.
  • Süper Kart uzun pistlerde 250 km hıza çıkabilen araçlardır.
  • KF1 tarzı kartlar ise yaklaşık 140 Km civarı hız yapabilmektedir.

Yorumlar

Daha Fazlası