Enjeksiyon arızası nedir ve Nasıl giderilir

Enjeksiyon arızası nedir ve Nasıl giderilir

Enjeksiyon arızası neden olur? Enjeksiyon arızası Nasıl Anlaşılır ve Nasıl giderilir hakkında sorulara detaylı cevaplar

Enjeksiyon Arızası

Enjeksiyon arızası genelde dizel araçların başına gelen arızalardandır.

Motor çalışmak için enerjiye ihtiyaç duyar , bu enerjiyi sağlayan ve yakıt iletimini sağlayan sistem enjeksiyon sistemidir. Motor devri, gaz tepkimeleri, aracın ivmelenmesi gibi ani durumlarda hava yakıt karışımının kontrol eder. Yakıt iletim kanalarında ki daralma ve tıkanmalar enjeksiyon arızasına sebep olur.

Enjeksiyon Kanalları Neden tıkanır?

En önemli sebebi kötü yakıt olan enjeksiyon arızaları sensörler yardımı ile arıza lambasının yanmasını sağlar ve araç makinaya bağlandığında arıza kodundan tespiti yapılır. ikinci durum ise enjektörlerin yanması durumudur ve motor beyni kaynaklı bu tarz arızalara sıkça rastlanmaktadır.

Enjeksiyon Arızası Yaşamamak İçin Alınabilecek Tedbirler

Enjeksiyon Arızası Nasıl Anlaşılır?

  • Aracın tüketim değerleri yükselirken verimlilik düşer. Daha çok yakıt yakmanıza rağmen, hızlanma, sürat ve konfor olarak karşılığını alamazsınız.
  • Aracınız sabahları geç çalışabilir, motor soğukken aniden stop edebilir, rolantide dalgalanmalar ve düşük devir sebebiyle trafikte hareket halinde stop etme durumları yaşanabilir.
  • Aracın gaz tepkileri yavaşladıysa
  • Egzostan çiğ yakıt atılıyorsa Çiğ yakıt kokusu gelme sebepleri nelerdir yazısı için tıklaEnjeksiyon arızası Çözümleri

Aracınızda enjeksiyon arızası belirtileri varsa yada motor arıza lambası yanarak uyarı verdiyse aracınız için ucuzdan pahalıya deneyebileceğiniz yöntemler vardır. Aracınızın yakıt sistemine Carbon clean denen temizlik işlemi yaptırarak çözüm arayabilirsiniz. Dizel motor katkılarını deneyebilirsiniz. Bu katkılar motorun içindeki kurumları temizler ancak bazı durumlarda EGR valfi gibi parçalarda partikül filtresinde tıkanmalara sebep olabilir. İyi araştırılarak uygulanması faydalı olacaktır. Enjektörlerin sökülerek temizlenmesi ve memelerin değişimi ve ayarlarının yeniden yapılması. bu tarz çareler sonuç vermezse aracınızın enjektörlerini değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası