En İyi Kış lastiği hangisi? Hangi marka kış lastiğini Tercih Etmeliyim?

En İyi Kış lastiği hangisi? Hangi marka kış lastiğini Tercih Etmeliyim?

Kış lastiklerinin araç sınıflara göre kıyaslanması, Hangi lastik markasını seçmeliyim? detaylı analiz bu yazımızda..

Hangi Marka Kış lastiği Seçmeliyim?

Bu yazımızda kış lastiği kullanıcılarının deneyimleri ve sizin yorumlarınız doğrultusunda fiyat performans kıyaslamalarına göre hangi araç sınıfında hangi marka kış lastiğini seçmeliyiz buna değineceğiz.

Öncelikle 4 mevsim olarak tabir edilen ve çoğu kişi tarafından hem yaz hemde kış aylarında kullanılabileceği söylenen lastiklerden sadece bir tanesi bu işin testlerinde başarılı olabilmiştir. Michelin Croosclimate hem yaz hemde kış aylarında kullanılabilen lastiktir. Buda zaten fiyatına yansımıştır. Neredeyse bir çok markanın yaz kış lastiklerinin toplam fiyatına yakındır. Eğer illa da aldığınız lastiği hem yaz hemde kış aylarında kullanacaksanız bu lastiği seçebilirsiniz.

Kış lastiğinin Lider Markası

Kışın kış lastiği yazın ise yaz lastiği kullanmak mal ve can güvenliğimiz açısından çok önemlidir. Tabi bu kuralı uygularken alacağımız lastiklerin ücreti sökme takma balans ücreti gibi maliyetler farklı arayışlara itmektedir.

  • Eğer kış şartları çok yoğunsa ve uzun soluklu kar yerde kalıyorsa buzlanma riskleri çok fazla olan bir bölgedeyseniz Continental, ( en sık kullanılan 205-55-16 için 350 - 400 TL) lastikleri sizin için tercih sebebi olabilir. Continental bu yıl yapılan 7 farklı yarışmadan 6 birincilik ödülü ile ayrılmıştır. Diğer birincilik Nokian'a aittir.
  • Ancak Nokian , Goodyear,Michelin,Pirelli gibi lastiklerde çok net bir farklılık ve sıralama yoktur. Nokian Fillandiya markası lastiktir ve "Dünyada en iyi kış lastiği" ürettiği yaygın olarak söylenir. Bu lastikler fiyat olarak biraz yüksek olsa da bulunduğunuz bölgede servisi ve garanti şartları uygun olanı, yol yardımı olanı seçmeniz faydanıza olacaktır.
  • İkinci grup lastikler ise kışın çok ağır yaşanmadığı bölgeler için fiyatları daha uygun olan gruptur.Sava, Petlas,Lassa,Kumho marka lastikler fiyat performans oranlamasında iyi lastiklerdir.(205-55-16 için 200-250 TL )

Aslıl önemli olan kış lastiği kullanmaktır. Çünkü kış lastik hamuru kışın hava soğudukça daha iyi tutunmayı sağlayacak şekilde üretilmiştir. Kış lastiği de yaz aylarında kullanılmamalıdır.

Yorumlar

Daha Fazlası