Elektrikli Otomobil Özellikleri Nelerdir.

Elektrikli Otomobil Özellikleri Nelerdir.

Geleceğin Teknolojisi olarak gösterilen ve yavaş yavaş hayatımızda yer almaya başlayan elektrikli otomobiller hakkında

Elektrikli Otomobil Nedir?

Elektrik enerjisinin hareket enerjisine çevrilerek tekerleklere iletilmesi mantığıyla hareket eden otomobillere denir. 19 yuzyılın sonlarında başlayan bu teknoloji batarya sistemlerinin gelişmesi ile 20 yy.da çok fazla kullanım alanının tespiti ve çevre duyarlılığı dünyada yakıta ulaşımın zorlaşması gibi etkenlerle cazip hale gelmeye başlamıştır.

Elektrikli Otomobil Ne Kadar yakar?

Elektrikli Otomobilin Özellikleri ve parçaları Nelerdir?

En önemli özelliği çok büyük oranda yakıt tasarrufu ve karbon dioksitsalınımının olmamasıdır. Bu araçlar çevreci araçlardır ve çevre kirliliğine sebep olan herhangi bir etkileri yoktur.

Elektrikli otomobiller genel olarakbataryalar, üzerinde motoru sürmek için güç komponentleri bir yada birkaç motordan oluşur ve bataryalarşebeke elektriğinden şarj olurlarve ürettikleri gücü motora aktarırlar ve bu şekilde araç hareketini sağlamış olurlar.

elektrikli araç çeşitleri Nelerdir? (TIKLA ÖĞREN)

Neden Elektrikli Araç ? Fark ve Avantajları Neler?

Dizel ve benzinli araçlar da motordaki hareketleri parçaların sayısının çokluğu aşınma vb problemlerin çokluğu elektrikli motorlarda yoktur ve bu yüzden çok daha uzun ömürlüdür.

Elektrikli aracın motor ömrü 1 milyon km civarıdır.

Bataryaları 500 bin km boyunca aracın kullanımına olanak sağlar.

Aracın başlangıç maliyeti yüksek olsa da bakım ve kullanım(yakıt) çok düşük olduğundan ekonomiktir.

Elektrikli Araç Ne Kadar Yakıt Yakar?

Şu anda DMA (Derindere Motorlu Araçlar) Toyota Corolla için taksi vb satışa sunmakta ve 50 kw lık özel bataryaları ile 1 1.5 saatlik şarz ile (6 ,7 TL ) 400 KM yol yapabilmektedir.

Elektrikli araçlar genel olarak 1 dk şarz ile 5 km civarı yol gidebilmektedir. Şarj istasyonlarına ihtiyaç olmadan şebeke elektriği ile şarj edilebilmektedir.

Yorumlar

Daha Fazlası