Sürücüsüz otomobil İçin İBM patent aldı ve bende varım dedi.

Sürücüsüz otomobil İçin İBM patent aldı ve bende varım dedi.

Sürücüsüz otomobil dünyasında sular durulmuyor. Tüm teknoloji devleri bu yarışta yeni adımlar atarken IBM'de kervana katıldı.

Sürücüsüz otomobiller gelecek vadediyor.

IBM makine öğrenimi sistemi alanında patent başvurusu yaptı ve bu patent sayesinde acil durum esnasında otonom (şöförsüz araç) araçların kontrolünü insan sürücüye yada araç kontrol işlemcisine devredilmesine olanak sağlayan sistemi geliştirdi. Bu sayede kazaların önlenmesi açısında büyük bir güvenlik adımı atılmış oldu.

Otonom araçların Güvenliğini IBM sağlayacak

Sürücüsüz otomobillerde arızaya uğrayan bir sistemin, yada bir parçanın bozulması durumunda sorunun çözümü açısından insan sürücünün mü yoksa sistemin mi daha uygun çözüm üretebileceği konusunda seçim ve karşılaştırma yapabiliyor.Sorunu çözeceğini düşündüğü kişiye sistemi aktarabiliyor.

Gelecek vadeden sürücüsüz araç dünyasında güvenlik her zamanki gibi en ön planda olacak ve IBM bu alanda söz sahibi olacak gibi görünüyor. IBM'in daha önce de bu alanda birkaç patenti bulunuyor örneğin otonom araçların birbiri arasında ve insanlı araçlar arasında iletişimini sağlayacak modellemesi bunlardan birisi.

Yorumlar

Daha Fazlası