Egzoz Emisyon Pulu ve Egzoz Emisyon Ruhsatı Kaldırıldı

Egzoz Emisyon Pulu ve Egzoz Emisyon Ruhsatı Kaldırıldı

2018 yılı itibariyle Egzoz emisyon pulu ve emisyon ruhsatları kaldırılacak ve denetimler dijital ortamdan takip edilerek yapılacak.

2018 Yılında Emisyon Pulu ve Ruhsatı Alınmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle emisyon pulu uygulaması ve emisyon ruhsatı taşıma zorunluluğu kaldırılacak.

Denetimler Nasıl Yapılacak?

Artan otomobil sayısı ile birlikte doğayı kirleten araçların denetimleri daha da önem kazanıyor. Egzoz emisyonu ölçümünden geçemeyen araçlar gerekli bakım onarımları yaptırmadıkları takdirde trafiğe çıkamıyorlar.Bu sebeple araç sahiplerinin emisyon değerlerinin standartlara uygun olduğunun ölçümünü yaptırarak belgelemeleri gerekiyordu. 2017 mart ayında yönetmelikte yapılan değişiklik gereği artık egzoz gazı emisyon takip sistemi oluşturuldu ve artık araçlar bu sistemlerden takip edilecekler. Emisyon ölçümü yapılan araçların tüm bilgileri ve fotoğrafları sisteme aktarılacak bu sayede yasal olmayan ölçümler engellenmiş olacak. Bu sayede vatandaşta belge kalabalığından kurtulacak zamanında aracına bakımlarını yaptıran emisyonunu ölçtürenler sorunsuz bir şekilde araçlarını kullanabilecek.

Eski Ölçümler ve Ruhsatlar Geçerli mi?

Ölçümleri 1 Ocak 2018'den önce yaptıran kişiler evraklarını ölçüm süresinin bitimine kadar yanlarında taşımak durumundalar. Yeni ölçüm yaptıranlar ise sisteme işlenecek ve takibi sistem üzerinden yapılacak.

Yorumlar

Daha Fazlası