E-Sınav Ehliyette Elektronik Sınav Dönemi Başladı

E-Sınav Ehliyette Elektronik Sınav Dönemi Başladı

Ehliyet sınavlarında soru havuzu müfredata eklenen konular doğrultusunda genişletildi. Sınavlar artık elektronik ortamda.Ayrıntılar bu yazımızda..

E-SINAV DÖNEMİ

Ehliyet sınavlarında sorulan soru havuzundaki sorular sınırlı ve birçok sınavda benzer ve tekrar edilen sorular bulunuyordu. Önceki sınavlara çalışan kimselerin teorik sınavlarda pekte zorlanmadığı görülüyordu. Ancak müfredata eklenen yeni konularla birlikte soru havuzu genişletildi ve yeni sorularla karşılaşılma oranı artmış oldu.Ehliyet alma şartları ve Ödenecek Ücretler

Artık Sınavlar Elektronik Olarak Yapılacak (E- SINAV)

Oluşturulan yeni soru havuzuyla daha görsel içerikler bulunan yeni sorular kursiyerlere uygulanacak ve 2018 yılı itibariyle yazılı sınavlar sonlandırılacak. Elektronik sınavlar tüm illerde uygulanacak.Elektronik sınavda başarısız olan kişi 15 gün sonra tekrar randevu ile sınava girme hakkı vardır ve 45 gün içerisinde e-sınava girmediği takdirde 1 sınav hakkı yanacaktır. E-sınava girerken mutlaka kursunuzdan giriş evraklarınızı almanız gerekmektedir. E-Sınav da başarılı olmanız için 70 puan barajını aşmanız gereklidir.

Yeni eklenen sorularla havuda bulunan soru sayısı 3 bin sayısının üzerine çıkmış oldu. Yeni görsellerle farklı soru tipleri oluşturuldu.

E-sınav Sonuçları

E-sınav sonuçları hemen sınav bitiminde belli olmaktadır. Bu yönüyle çok tercih edilmektedir.Merkezi sistem sınavlarında 2 3 ay beklemeniz gerekirken E-Sınavda uzun süre bekleme olmamaktadır. E-sınav süresi normal sınavdan 15 dk daha kısadır ve süre 45 dakikadır.

Kaç Hakkım var ve E-Sınav Ücreti Ne kadar

Tamamen elektronik ve bilgisayar üzerinden yapılan bu sınavın ücreti 70 TL dir ve tahsilatı bankalar yoluyla yapılmaktadır. E-Sınava 4 defa girme hakkınız vardır.

E-sınavda hangi Konudan Kaç soru çıkar

Toplam soru sayısı 50

  • İlk Yardım - Sağlık bilgisi 12
  • Trafik ve Çevre bilgisi 23
  • Motor ve araç teknik bilgisi 9
  • Trafik Adabı 6

İLGİNİZİ ÇEKECEK DİĞER BAŞLIKLAR

Yorumlar

Daha Fazlası