Araç yokuşta neden Stop eder? Aracın yokuşta stop etme sebebi nedir?

Araç yokuşta neden Stop eder? Aracın yokuşta stop etme sebebi nedir?

Aracım yokuşlarda stop ediyor sebebi ne olabilir? Yokuşlarda stop eden araçlarda arıza çözüm yolları bu yazımızda.

Yokuşlarda araç Neden Stop eder?

  • Aracınız yokuşlarda çekmemeye başlayıp ardından stop ediyorsa, konuyu temelden incelemek gereklidir.Aracın yokuşlarda gaz yememesinin öncelik baskı balatadan olup olmadığını anlamak önemlidir. araç devir yükselmesine rağmen gazı yemiyor bağırmasına rağmen gitmiyorsa sorun motordan değil baskı balatadandır. BU konuyu aştıktan sonra ise yakıt türüne göre yokuşlarda stop etme olayına bakmak mantıklı olacaktır.

Dizel Araçta Yokuşta Stop Etme Sebepleri

  • Aracınız eğer dizel ise ve yokuşlarda stop etme sorunu varsa, yakıt (mazot) pompası ,mazot basınç sensörü ve enjektörler ile ilgili bir sorun olma ihtimali yüksektir. Bu sorunların tamamından olumlu yanıt alındıysa immobilizer sorunları da yakıtın kesilmesine sebep olabilmektedir. İmmobilizer sorunlarında araç stop ettiğinde arıza lambası ( anahtar ) işareti çıkacaktır.LPG'li Araçta Yokuşta Stop Etme Sebepleri

LPG'li araçlarda stop etme durumları farklılıklar gösterdiğinden belli başlıklar halinde incelemek mantıklı olacaktır. Araç LPG'li ise ve yokuşlarda stop etme sorunu varsa ilk olarak gaz ayarı ile kontrole başlamak mantıklı olacaktır. Daha sonra basınç ayarı (regülatör) bakılmalıdır.

LPG'de kesiklik yapma sorunu? Neden olur.

Regülatör arızası nedir? Detaylı bilgi görmek için.

Daha sonra Map sensörü ve ateşleme bobin ve bujiler kontrol ettirilmelidir. Muhtemelen aracınızın sorunları bunlardan birisi olacaktır.

Map Sensörü nedir? Ne İşe yarar öğrenmek için.

LPG'de boşa alınca stop etme sorunu var. Neden Olabilir? görmek için.

Benzinden gaza geçiş esnasında stop etme sorunu ve çözüm yolunu görmek için.

Yorumlar

Daha Fazlası