Araç muayene Ücretini Kredi kartıyla Ödeyebilir miyim?

Araç muayene Ücretini Kredi kartıyla Ödeyebilir miyim?

Araç muayene istasyonlarında ödeme şekilleri nelerdir? Kredi Kartıyla ödeme yapmak mümkün mü?

Araç muayene İstasyonlarında Kredi Kartı ile Ödeme Kolaylığı

Ulaştırma Bakanlığı araç muayene ücretlerini kredi kartı ile ödenebilmesi için Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma başlattı. Muayene ücretlerinin kredi kartı ile ödenebilmesi için işletici firmalar ve bankalar ile çalışma başlatıldığını söyleyen Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan verilen soru önergesine cevaben bu konuda bir gelişme olması durumunda bilgilendirme yapılacağını belirtti.

Araç muayene ücretlerinden tahsil edilen Hazine paylarının, izlenen ayın yedinci günü akşamına kadar Maliye hesaplarına işleticiler tarafından yatırılması gerekmektedir. Kredi kartı ile yapılan tahsilatların ise, bankalar tarafından yaklaşık olarak 40 gün sonra işleticilere ödenmesi ve bankalarca bu tahsilatlardan komisyon alınması nedeniyle,araç muayene ücretlerini peşin olarak tahsil edilmektedir.

Yapılan çalışmalar olumlu sonuç verirse çok yakında muayene istasyonlarında kredi kartı ile ödeme ve taksit imkanı mümkün olabilecek. Bu sayede muayenesiz milyonlarca araçtan belkide bir kısmı muayenelerini yaptıracak.

Yorumlar

Daha Fazlası