Araç Alırken Benzinli Araç mı Yoksa Dizel Araç mı Tercih Edilmeli?

Araç Alırken Benzinli Araç mı Yoksa Dizel Araç mı Tercih Edilmeli?

Bu soru çok defa araba muhabbeti yapılan ortamlarda sorulur ve her kafadan bir ses çıkar. Herkes genelde kendi kullandığı araç grubunun daha iyi olduğunu düşünür. Ancak, her iki araç grubunda farklı marka modeller kullanan kişiler, bu konuya daha hakim kişiler bu konuda daha kapsamlı bilgi sahibidir.

Biz otomobilblog olarak bu konuda iki yakıt grubununda birbirine üstün olduğu yönleri inceleyeceğiz, son karar sizin.

Çalışma teknolojisi olarak, geçtiğimiz yıllara nazaran dizel otomobiller benzinli otomobillere göre daha gelişmişlerdir .Dolayısıyla verim açısından daha üstündürler. Dizel motorlarda verim %40'lara kadarken benzinlilerde bu oran %30a ancak çıkabilmektedir.

YANİ BU DEMEKTİR Kİ DİZEL ARAÇ BENZİNLİ ARACA GÖRE 1 LT YAKITLA DAHA FAZLA YOL GİDER.

Bunun yanına ülkemizde dizel ve benzin arasındaki fiyat farkını da eklersek dizel aracın ekonomiklik yönünden, çok km yapanlar için avantaj olduğu açıktır.

Dizel araç alırken, araçlara fazla ücret öderiz. Aslında yakıta vereceğimiz farkı amorti etme süremiz önemlidir. Yılda 10-15 bin km yapıyorsak bu aracına göre 10 yılı bulabilmektedir. Ancak yıllık 20 bin km ve üzeri yapıyorsanız bu süre hem daha aşağılara çekilecek hem de 2.elde zaten dizel aracınızı daha pahalı satabileceksiniz.

Dizel araçlar daha fazla masraflı mı?

EVET DİZEL ARAÇLAR DAHA YÜKSEK TEKNOLOJİ OLDUKLARINDAN PERİYODİK BAKIM MASRAFLARI %25 DAHA FAZLA OLMAKTADIR.

Ancak yine gelişen teknoloji ile benzinli araçlarda periyodik bakım 10 bin km den 20 bin km'ye, dizel araçlarda yine 10 bin km den 15 bin km ye kadar, (marka modellerde değişmek kaydıyla) çıkabilmektedir.

SONUÇ OLARAK YILDA 15 BİN KM VE DAHA FAZLASI YOL YAPANLAR VE PERFORMANS İSTEYENLER İÇİN KESİNLİKLE DİZEL ARAÇLAR AVANTAJLI OLUP 10 BİN KM'Yİ GEÇMEYENLER İÇİN DİZEL ARAÇ GEREKSİZ HALE GELMİŞTİR.

Aracıma akaryakıt istasyonunda yanlış yakıt kondu ne yapmalıyım?

Yorumlar

Daha Fazlası