Araba Kiralayan Ücretini Bankadan Ödeyecek

Araba Kiralayan Ücretini Bankadan Ödeyecek

Araba Kiralamada dikkat edilecekler, Araba kiralamak mantıklı mı?, araba Kiralama Ücreti Bankadan Nasıl yatırılacak tüm detaylar..

Araba Kiralama da Kurallar Değişiyor

Araç kiralayanların bilmesi ve dikkat etmesi gereken bir çok önemli nokta vardır. Yapılan son düzenlemelere göre artık araba kiralayacak olan kişiler firmanın hesabına kiralama ücretini yatırmak zorundalar. Buna uymayan firmalara ise usulsüzlük cezası verileceği Maliye bakanlığı tarafından bildirildi.

Resmi gazetede yayınlanan tebliğ gereğince araç kiralamada önceden 7 bin Tl ye kadar olan rakamlar elden alınabiliyordu ancak artık bedeli ne olursa olsun kiralama ücreti Banka ve benzeri aracı kurum vasıtasıyla kredi kartı, banka kartı, havale, eft vb yöntemle tahsil etmek zorundadır.

Araba Kiralamak Mantıklı Mı?Araba Kiralamada dikkat edilmesi gerekenler Nelerdir?

Kurala Uymayana Ağır cezalar Yolda

Maliye bakanlığından yapılan açılamaya göre kiralama bedeli ne olursa olsun, banka vb aracı kurum kullanmayan firmalara mükellefiyet durumuna göre 350 ila 1400 liradan az olmamak kaydıyla işlem bedelinin %5i kadar özel usulsüzlük cezaları uygulanacak. Bu sayede kayıt dışı yapılan işlemlerde engellenmiş olacak.

Yorumlar

Daha Fazlası