2018 ÖTV İndirimi Ne zaman Bitiyor? 2019'da ÖTV İndirimi Devam Edecek mi? ÖTV İndirimi Son Tarih?

2018 ÖTV İndirimi Ne zaman Bitiyor? 2019'da ÖTV İndirimi Devam Edecek mi? ÖTV İndirimi Son Tarih?

Otomobiller için uygulanan ÖTV İndirimi 2018 sonunda bitecek mi? 2019 da ÖTV indirimi uygulanacak mı? ÖTV İndiriminde son tarih ne zaman

Hangi Araçlarda ÖTV İndirimi Var?

Devletin sıfır otomobil satışlarında ki büyük daralamayı görmesi ve sektörden gelen talepler sonrasında 1600 cc altı motorlu araçlarda ÖTV oranlarında 15'er puan indirime gidildi, ticari araçlarda yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 1'e çekildi.

ÖTV ödeyerek alınan sıfır otomobillerin ÖTV oranlarında devlet tarafından bazı indirimler uygulandı ve araçlarda belirgin miktarda fiyat düşüşü oldu.

Aralık ayı ÖTV İndirimli Otomobiller Fiyat Listeleri

ÖTV İndirimi Son Tarih Ne Zaman?

Yakın zamanda otomobil hayali kuranların takip ettiği ÖTV indirimi ne zaman sonlanacak. 2019 Yılındada ÖTV İndirimi uygulanacak mı herkes bu konuyu merak ediyor. Bakanlık tarafından herhangi bir değişiklik yapılmazsa 31 Aralık 2018'e kadar sürecek ve bu tarihten sonra ÖTV eski oranlarına çekilecek. Sektörden gelen talepler değerlendirilerek bu tarihin uzatılması mümkün.

ÖTV Nedir ? Hangi Ürünlerde ÖTV Alınır?

ÖTV yani Özel tüketim vergisi ürünler üzerinden oransal olarak alınan bir harcama vergisidir.Bu verginin amacı lüks tüketim mallarının, çevreye ve insan sağlığına zarar veren mal ve ürünlerin kullanılmasını azaltmaktır. ÖTV ilk olarak 2002 yılında 4760 kanun sayısı ile kabul edilmiştir.

ÖTV'siz araç almak? Engelli aracı Nasıl Alınır? Ne kadar Oranda Rapor Gerekir?

Yorumlar

Daha Fazlası