2018 Hurda Teşviği Ne zaman Bitiyor. 2019'da Hurda Teşviği devam Edecek mi? Hurda İndirimi Ne Kadar ?

2018 Hurda Teşviği Ne zaman Bitiyor. 2019'da Hurda Teşviği devam Edecek mi? Hurda İndirimi Ne Kadar ?

Hurda Teşviği Nedir? 2018 de başlayan Hurda Teşviği 2019'da devam edecek mi? Hurda Teşviği detayları bu yazımızda.

Hurda Teşviği Nedir?

Hurdaya ayırma için istenen belgeler nelerdir detaylar burada

1997 model öncesi araçların borçları siliniyor.Detaylar burada.

Hurdaya ayrılan araçlar ne yapılıyor?

Hurda Teşviği Ne zaman Bitiyor?

1997 model veya daha eski araçları olanlar;

  • 31 Aralığa kadar ilgili Hurda Müdürlüklerine araçlarına teslim etmeleri halinde tahakkuk eden ve ödenmemiş MTV ile gecikme zammı, faizi, vergi cezaları ve 2016 Aralık 31'e kadar olan trafik cezalarının terkin edilmesi süresi 2019 yılı 31 Aralığa kadar uzaltıldı.
  • Gerçek ve tüzel kişiler bu taşıtlarını doğrudan ihraç etmeleri veya ihracatçılara üç ay içerisinde ihraç edilmek üzere teslim etmeleri halinde bu madde hükmünden faydalanabilecek.
  • Düzenlemeden, ÖTV (II) sayılı listede yer alan; yarı römorklar için çekiciler, 10 veya daha fazla kişi taşımaya mahsus minibüs, midibüs ve otobüsler, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, ATV, steyşın vagon taşıtlar, kamyonet ve kamyonlardan 1997 model veya daha eski olanları doğrudan veya ihracatçılar vasıtasıyla ihraç edilmesi halinde yararlanabilecek.

Hurda aracı ile 0 Otomobil Alma

  • Hurda aracınız var ve 0 otomobil almak istiyorsanız hurda teşviğinden yararlanıp 0 otomobil alırken 7-10 bin TL arası indirim alabilirsiniz.
  • Hurdasız hurda teşviği denilen başka bir durum ise hurda aracınız olmasa bile 0 otomobil satan bayilerin ellerindeki hurda araçlardan birisinden faydalanıp yine yaklaşık 5-7 bin TL indirim alma durumunuz vardır.

Aracınız kullanılamaz Durumdaysa yada kayıpsa

  • Tebliğle ayrıca, mevcut olmayan veya motorlu taşıt vasfını kaybetmiş olan taşıtlara ilişkin uygulamanın süresi de 2019 yılı sonuna kadar uzatıldı.
  • Bu kapsamda, 2005 veya daha eski taşıtı olup, bu taşıtı 27 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla mevcut olmayan veya herhangi bir nedenle motorlu taşıt vasfını kaybetmiş bulunan gerçek ve tüzel kişilerin; bu durumlarını kanaat verici belgelerle ispatlamaları veya tescil kuruluşları tarafından taşıtın mevcut olmadığının kabulü, bu taşıtlara ait motorlu taşıtlar vergisi asıllarının 1/4’ünü 31 Aralık 2019 tarihine kadar ödemeleri şartıyla, kalan vergi aslı, gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen trafik idari para cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek ve ödemeyi müteakip trafik tescil kayıtları silinecek.

Yorumlar

Daha Fazlası