2.el Araç Tavsiyeleri

2.el Araç Tavsiyeleri

BENZİNLİ - DİZEL ? OTOMATİK - MANUEL ? HACHBACK - SEDAN ?

Öncelikle, araç almadan önce kullanım amacını belirlemek önemlidir. Mesela, şehir içi ve günlük, sadece işe gidip gelmek için, pratik B sınıfı otomatik araç tercih edilirken. Uzun yol, aile yolculuğu yada tatil amaçlı düşünülecekse, 7 kişilik, büyük bagajlı ,dizel araçlar tercih edilebilir.

İşte Sizin İçin Yaptığımız Mini Uyarlama;

DİZEL-BENZİN-LPG

Alacağımız araçla yapacağımız km bu konuda belirleyici olacaktır. 15 Bin km yada daha fazla yol yapacaklar için dizel araçlar ekonomik açıdan daha verimli olacaktır.

Bilindiğinin aksine Dizel araçlar bakımları düzenli yapıldığı sürece masrafsızdır ve güç konusunda tatmin edicidir.

Eğer yokuşlu vb. yollarda değilde şehir içi kullanım ise Benzin + LPG tercih edilebilir ancak bu araçların kış aylarında, 3 4 Km den sonra tüpe geçmesi , LPG'nin neredeyse devre dışı kalması yönüyle ekonomik açıdan sıkıntı oluşturacaktır.

SEDAN-HACHBACK-STATİON WAGON-SUV

Öncelikle, aracın kullanım şekline ve amacına göre karar verimelidir. Büyük aileler için, 7 kişilik SW yada suv tipi 7 kişilik araçlar tercih edilebilir. Eğer sıkışık şehir içi trafikteyseniz ve park sorunu varsa mutlaka B tipi araçlar tercih edebilirsiniz.

MANUEL Mİ OTOMATİK Mİ?

Eğer sıkışık şehir içi trafikteyseniz, mutlaka otomatik araç tercih edilmelidir. Diğer durumlarda manuel araç tercihi yakıt , masrafsızlık ve sorunsuzluk açısından daha uygun olacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası