Triger Kayışı, Triger Zincir değişim ve bakım süreleri

Triger Kayışı, Triger Zincir değişim  ve bakım süreleri

Triger nedir? Triger Koparsa Ne olur? Aracım Kayışlı mı Zincirli mi? triger hakkında tüm detaylar bu yazımızda..

Triger Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bazı araçlarda triger zincirlidir (bazı toyota modelleri) bazı araçlarda ise triger kayış şeklindedir kauçuk ve içerisinde çelik teller bulunur.(bazı renault modelleri) bazı araçlarda ise hem zincir hemde kayış bulunur. (connect Ford)Bu araçlarda zincir değişimi yapılmaz ancak bazı aralıklarla kayış değişir. Triger Koparsa Ne olur? Ne kadar Masraf Çıkar?

Aracım toyota , toyotalar zincirlidir diye bir durum yoktur. Otomobil firmaları bazı araç modellerinde zincirli bazı araç modellerini ise kayışlı olarak üretebilirler.

Triger Kayışlıysa

Triger kayışı bir çok modelde 4 yıl veya 90 bin Km olsa da bazı modellerin kayışları 140 bin km aralıklarla değişmektedir. Servisiniz yada aracınızın kitapçığından kontrol edebilirsiniz. Aracınızın triger kayışını mutlaka orjinal ekipmanla ve set olarak değiştirmeniz gereklidir.

Triger Zincirliyse

Triger zincirde durum biraz daha farklıdır. Sanıldığının aksine zincir ömürlük değildir. Ses yaparak aracınızın daha gürültülü çalışmasına sebep olarak bakım zamanının geldiğini belli eder. Normal zamanda gerdirme vb ihtiyaç duymaz ve zincir kendi boşluğunu kendisi alır.

Yorumlar

Daha Fazlası