Motor takozu, kulağı arızası Nasıl anlaşılır, Motor takozu tamir ve değişim ücreti ne kadar tutar

Motor takozu, kulağı arızası Nasıl anlaşılır, Motor takozu tamir ve değişim ücreti ne kadar tutar

Motor kulağı/Takozu nedir? Nasıl bir görevi vardır. Kopması durumunda ne yapılır. Motor takoz tamiri var mı? ve çok daha fazlası

Motor Takozu Nedir?

Motor takozu aracın motorunun dengede ve sabit durmasını, savrulmalardan etkilenmemesini sağlayan parçadır. Titreşimi üzerindeki kauçukla en aza indirerek şaseye iletir.

Motor Kulağı yada takozu nerededir?

Motorun alt kısmında bulunur ve motor kulağı olarak bilinir. Zamanla bu parça özelliğini yitirebilir sebebi ise işçilik hataları veya motorun kaza esnasında darbe alması parçanın orjinal olmaması olabilir.. Bu durumda aracın motor takozu mutlaka değişime gidilmelidir.

Motor Takozu Koptuğunu Nasıl anlarım, koparsa Ne Yapmalı

Motor takozu ses ve titreme ile kendini belli eder. Araç dururken gaza bastığımızda motora vurma gibi bir durum söz konusudur. Aracın vites geçişleri zorlaşır.Kulak koptuğunda değişim yapılmalıdır.Yoksa aracın motor dengesinde bozulma ve kalkışlarında aşırı sarsıntı oluşur. Rölantide bile araç yerli yersiz titrer.Motor kulakları bozulduğunda değiştirilmezse zamanla diğer motor takozları da özelliğini yitirir.

Motor Takozu Fiyatları ve Değişim Ücreti

Motor takozları araç marka modeline göre farklılık gösterir tempra tipo vb eski model araçlarda 25 30 TL Megane 2 de 70 TL iken üst model bir Tiguanda 250 TLyi bulabilmektedir.

Yorumlar

Daha Fazlası