Seat IBIZA 1.0 EcoTSI Nasıldır, Alınır mı? 2018

Seat IBIZA 1.0 EcoTSI Nasıldır, Alınır mı? 2018

Seat'ın asi çocuğu Ibiza 2017'de yenilenen tasarımı ile 2018'de de satışta. Ibiza'yı sizler için inceledik.

Piyasaya ilk çıkacağında "bu zamana kadar ki en iyi Ibiza" olarak tanıtılan Ibiza, 1.0 motor hacmiyle ön yargılı yaklaşımları 2016 DSG şanzımanı ile alt üst etmişti. Ardından piyasada fiyat performans aracı olarak göze batmaya ve tutulmaya başladı. 2016'da segment rakipleri Fabia ve Polo henüz 1.0 motor seçeneği ile sunulmadığı için VW grubu içinde de ayrışmış ve sadık bir müşteri potansiyeline ulaşmıştı. 2017'de diğer araçlar da 1.0 motor kullanmaya başladı. Yine de Ibiza tasarımı ve teknik özellikleri ile fark yaratmaya devam etti.

Ibiza Tasarım

Ä°lgili resimİlk bakışta Ibiza'nın geçmişine de uygun biçimde sportif çizgileri ön plana çıkıyor. Önceki modellerine göre daha keskin dış hatları olması araca dinamik bir görüntü katmış. Full led farları da ayrıca şık görünüyor. Çeşitli jant modelleri isteğe bağlı sunuluyor. Her zaman ki gibi spor görünüm ön planda.

Ibiza Teknoloji

Ä°lgili resimEn üst paketteki görünümü fotoğrafta. 6.5 inç geniş dokunmatik ekran, dijital klima, anahtarsız çalıştırma, full link ve kablosuz şarj öne çıkan opsiyonlar. Eski modeline göre konsol biraz daha şoföre bakıyor. Gösterge paneli yaklaşık aynı. Havalandırmalar köşeli hale getirilmiş ve konsolun genelinde köşeli bir hava oluşturulmuş.

Ibiza Güvenlik

6 adet hava yastığı ve ABS, ASR, ESC, EBA, HBA... gibi alfabedeki birçok harften oluşan güvenlik donanımlarının yanı sıra Euro NCAP beş yıldızı ile güvenli bir araba diyebileceğimiz bir model Ibiza. Bir yıla yakın kullandığım için yol tutuşunu da beğendiğimi söyleyebilirim. Araç size kesinlikle güven veriyor.

Ibiza Yakıt

Şehir içi ortalama yakıt 5.6 diyor ama gerçek kullanımda 7 olduğunu belirtelim. Yine de otomatik ve böylesine performansı yüksek bir araç için bence makul bir oran.

Ibiza Şanzıman

Ibiza'da 7 ileri çift kavramalı yarı otomatik DSG şanzıman var. 115 beygir ve 200 tork son derece tatmin edici hızlanma sağlıyor. Aracın spor modunu hiç kullanmasanız bile sollama ve şerit değişikliklerini süratle yapabilirsiniz. Çift kavrama olduğu için vites geçişlerini hissetmiyorsunuz bile. Sadece devir göstergesinin hızla hareket ettiğini görebilirsiniz.

Ibiza İç Hacim

ibiza 2018 ile ilgili görsel sonucuÖnceki modelde arkadaki kelebek cam yoktu. Bu modele eklenerek bagaj hacmi 295 lt.den 355 lt.ye çıkarılmış. Arka koltuk mesafesi ise pek tatmin edici değil. Tabi boyum 1.80 ve bunu şoför koltuğundayken arkamda benim boyumda birinin oturduğunu varsayarak söylüyorum. Keşke bagaj hacmi 300 lt. olsaydı da arka koltuk mesafesi 5 cm daha geniş olsaydı demişimdir çoğu kez.

Peki Ibiza Alınır mı?

Benim için önemli olan aracın performansı, güvenliği, tasarımıdır. İç malzemeleri, süngeri, konsol plastiği vs. çok da sorun değil derseniz Ibiza bu segmentte sizin aracınız. Yine de test sürüşü yapmanızı, yakından görmenizi elbette tavsiye ederiz.

Yorumlar

Daha Fazlası