Nissan'ın Ödüllü Elektrikli Otomobili Nissan Leaf

Nissan'ın Ödüllü Elektrikli Otomobili Nissan Leaf

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobili Nissan Leaf in özellikleri nelerdir. Nissan Leaf Yakıt tüketimi Nasıldır ve çok daha fazla bilgi bu yazımızda.

Nissan' ın Ödüllü Elektrikli Otomobili : LEAF

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobili NISSAN LEAF, ‘What Car?’ tarafından ‘2018 Yılının En İyi Elektrikli Otomobili’ seçildi. NISSAN’ın geri dönüştürülmüş pilleri kullanarak enerji depolama imkanı sağlayan xStorage sistemi ise ‘What Car?’da ‘Teknoloji Ödülü’ne layık görüldü.

Nissan Leaf Tek Pedallı Otomobil

Yeni NISSAN LEAF, ayrıca NISSAN'ın otonom sürüş teknolojisi ProPILOT ve e-Pedal ile donatılmış. e-Pedal sürücüye gaz pedalına uygulanan basıncın arttırılması veya azaltılmasıyla aracı harekete geçirme, hızlandırma, yavaşlatma ve durdurma imkanı tanıyor.

Tek Pedallı hem gaz hem fren otomobiller geliyor. ayrıntıları görmek için.

Nissan Leaf Pro Pilot

ProPilot da bazı durumlarda sürüşü ele alabiliyor. Sürücüler ProPilot sistemini 30 ile 130 km/s arasında devreye sokabiliyor ve sistem otomatik olarak seçilen hızı korurken etraftaki araçlara göre güvenli bir alan oluşturuyor. ProPilot eğer ihtiyaç varsa aracı tamamen durdurabiliyor ve bunu sürücünün müdahalesi olmadan yapıyor. Ayrıca otomobili şerit içinde de tutuyor. Sistem direksiyonun üzerindeki düğmelerle devreye alınabiliyor ve sistemin performansını bir ekrandan takip edebiliyorsunuz.

Nissan Leaf Yakıt Tüketimi

Geliştirilmiş enerji verimliliğinin yanı sıra yeni elektrikli güç aktarma organı 110 kW güç üretimiyle daha canlı ve atak bir sürüş sunuyor. 320 Nm’ye arttırılan tork çok daha etkileyici bir hızlanmayı beraberinde getiriyor. Menzili 378 km olan leaf, 3kW ile 16 saatte, 6 kW ile 8 saatte şarj oluyor. Maksimum hızı ise 144 km.

Nissan Leaf Ne kadar Sattı

Yeni NISSAN LEAF, lansman tarihinden itibaren üç aylık süre içerisinde 12.000’den fazla satıldı

Yorumlar

Daha Fazlası