Kızdırma, Isıtma Bujisi arızası sebepleri ve arıza lambası

Kızdırma, Isıtma Bujisi arızası sebepleri ve arıza lambası

Kızdırma bujisi ne işe yarar, Kızdırma buji arızası belirtileri nelerdir. Tüm detaylarıyla bu yazımızda..

Kızdırma (Isıtma) bujisi arızası Nasıl belirti verir

Araç motorları soğuk çalıştırmada zor çalışmaya başladıysa yada hiç çalışmıyorsa, zor çalıştığında vuruntu titreme vb varsa motor ısındıkça problem zamanla kayboluyorsa sorunun sebebi bujilerle ilgilidir. eğer soğuk çalışma esnasında beyaz duman da gözlemliyorsanız bu ihtimal dahada kuvvetlidir.

Kızdırma bujisine elektrik getiren Röle 12 Volt elektrik geliyormu kontrol edilmelidir. kızdırma bujisine akım gitmezse araç yine çalışmayacaktır.(kontrol avometre yada seri lamba ile kontak açık vaziyette yapılır)

Röle sürekli akım yolluyorsa da kızdırma bujileri sürekli çalışmaktan tamamı yanacak ve bozulacaktır. bu durumda da bujilerin tamamı ve röle değişmesi gereklidir. genelde kış mevsiminde bu problem ortaya çıkar 1 yada 2 bujinin arızalı olması yaz aylarında sorun çıkarmasa da kış aylarında soğuk çalışmada kendini belli edecektir.Kızdırma Bujisi Neden Bozulur

Kızdırma bujisinin bozulmasında ki en önemli sebep aracın marşına soğukken ve zayıf akü ile uzun süre basılması ve aracın kontağı çevrilip ışıkların sönmesi beklenmeden çalışıtırılmasıdır.

Kızdırma Bujisinin Ömrü ve fiyatları Ne kadar ?

Her parçanın olduğu gibi bujilerinde belli bir ömrü vardır ancak kullanım şekli bujinin ömrü açısından çok önemlidir. ortalama 70 bin km giden bujiler hor kullanımda 10 15 bin km'ye kadar düşebilmektedir.Kızdırma bujisi 4lü set halinde değiştirilir ve tanesi 20 TLden başlayıp 50TLye kadar gidebilmektedir. Kaliteli ve orjinal malzeme kullanmak motorun diğer aksamlarına da zarar vermemek açısından önemlidir.

Kızdırma buji Arıza Lambası Yanıyorsa

Muhtemelen bujilerinizden bir veya birkaç tanesi patlak veya arızalıdır. Oto Elektrik ustasının avometre ile kontrolü sonucu sorun hallolacaktır.

Yorumlar

Erdal yılmaz
2012 linea var bende kızdırma buji arza göstergesi yandı bujileri değiştirdik bir ay sonra tekrar arza göstergesi yandı bilgisayarla baktılar egzoos ısı sensörü arzalı dediler araç geç çalışıyor titreşimli çalışıyor araç biraz ısındımı arza ışığıda sönüyor titreme de gidiyor normale dönüyor
Otomobilblog
İlk marşta hemen kızdırma ışığı sönmeden basmaktan olabilir Aracınızın beyninden kaynaklanabilir. (Röle değilse) Kalitesiz malzeme kullanmaktan olabilir.
Mevlüt Erçek
Slm iyi geceler bende 2008 model kia bango k2500 kamyonet araç var kızdırma bujileri daha bir hafta gitmeden sürekli patlatiyor yani arıza veriyor akım kesme rolesi ne de baktirdik çalışıyor herhangi bir sıkıntısı yok ama neden sürekli bu kızdırma bujilerin patlamasının sebebini bi türlü ogrenemedik sizden ricam fikir ve önerilerinizi bekliyorum saygilar.

Daha Fazlası