Katalitik Konvertör iptali, Görevi, Temizliği Hakkında

Katalitik Konvertör iptali, Görevi, Temizliği Hakkında

Katalitik konvertör ne işe yarar. İptal ettirmenin zararı var mı? Konvertör temizliği ile ilgili tüm detaylar..

Katalitik konvertör nedir, işlevi nedir?

Dünyamızı en çok kirleten ve ozon tabakasına zarar veren bazı gazların sebebi otomobillerdir.İlk zamanlar fark edilmeyen bu kirlilik araçların çoğalması sonucu doğayı nefes alınamaz hale getirdi. Bunun üzerine otomobil üreticileri kanun ve yönetmeliklerinde sıkıştırması sonucu konuyla ilgili bazı önlemler almaya başladı.

Yanma odasındaki yanma sonucu egzozdan çıkan zehirli gazların direk olarak çıkmasını engelleyerek süzme görevi gören katalitik konvertörü geliştirdiler

Katalizörün içersinde Zirkon Dioksit adlı bir madde bulunur ve bu madde ezgzoz gazlarındaki zehirli kimyasalları bağlar ve egzozdan daha temiz gaz çıkışını sağlar.

Katalizör İptal Ettirirsem Ne Olur?

Arıza yapması durumunda maliyetli bir durum olduğundan genelde kullancılar iptal ettirme boşaltma sökme vb yollar tercih eder ancak bu durumda emison değerleri çok yükselir ve doğayı kirletirler.

Konvektör sökülen araçlarda arıza lambaları yanar. Bunun yanısıra egzos muyenesinden geçemez, bir yolunu bulup geçsede bu defa TÜV muayanesinden geçemez (konvertör boş bile olsa mutlaka araçta bulunmalıdır.) TÜV muayanesi ağır kusur Tablosu için TIKLA.

Yorumlar

Daha Fazlası