Kasis ve çukurlarda gelen Gıcırtı seslerinin Sebebi Nedir?

Kasis ve çukurlarda gelen Gıcırtı seslerinin Sebebi Nedir?

Kasis ve çukurlarda gelen Gıcırtı seslerinin Sebebi Nedir? Salıncak Arızası Nedir? Salıncak Burcu nedir Arızalı olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kasislerde Gelen Gıcırtı Sesinin Sebebi Nedir?

Alt Salıncak Arızaları

Aracınız kasislerde ve çukurlarda ses yapıyor mu? stabilize yollarda lokur lokur sesler mi duyuyorsunuz. Ani frenlemelerde tak diye ses geliyor mu? Eğer bu sebeplerden bir yada birkaçı varsa aracınız da muhtemelen alt Salıncak arızası demektir. Salıncak tekerlek hareketlerine göre hareket edebilen bir parçadır. Tekerlek göbeğindeki bilya(porya) ile ve şasi kısmına burç ve fişekler yardımıyla bağlıdır. Bu hareketli parça arızalandığı zaman yukardaki sorunlar meydana gelecektir.

Alt salıncak Fiyat ve işçilik

Alt salıncak değişimi salıncak burcuna göre daha uzun sürer ve fiyatıda 100 TL civarındadır.

Salıncak Burcu Arızası

Aracınız kasislerden geçerken gıcırtı benzeri ses varsa ve direksiyonda belli hızlarda titreme varsa ve ani kalkışlarda tekerlekler geri gidiyormuş gibi oluyorsa muhtemelen aracınızın salıncak burçları arızalı demektir.

yukarda belirlenen iki arıza tipinde de onarım geciktirildiğinde alt takım elemanları zarar görmeye başlar balans bozulur lastikler düzensiz aşınır vb.

Salıncak Burcu Fiyat ve işçilik

Salıncak burcu ucuz bir parçadır ve işçiliği de kolaydır. 25-45 TL arasında birçok aracın salıncak burcu mevcuttur.Lastik düzensiz aşınması hakkında bilgi almak için tıkla.

Yorumlar

Daha Fazlası