Geri Vites Müşürü Nedir? Fiyatı ve değişim Ücreti Ne Kadar Tutar?

Geri Vites Müşürü Nedir? Fiyatı ve değişim Ücreti Ne Kadar Tutar?

Geri vites müşürü arıza belirtileri nelerdir tamir onarım değişim ücreti ne kadar tutar Detaylar bu yazımızda?

Geri Vites Müşürü Nedir?

Vites mekanizmaları mekanik bir yapıya sahip olduğundan kullanım sayı sıklık ve bakım yapılmasına göre arıza verme durumu oluşabilir. Teknoloji geliştikçe bu sistemlerin bir çoğuda elketromekanik parçalar haline gelmeye başladı ve oluşabilecek en ufak bir kısa devrede aracınız uyarı ışığı yada arıza lambası yakarak sizi uyaracaktır. Araç arıza tespit cihazına bağlandığında sorunun kaynağı görülebilecektir. Geri vites müşürü vitesi R(Rear) geriye aldığınızda arkada uyarıcı beyaz ışıklarıda yakılmasına yarar.

Geri Vites Müşürü Arızası

Çok sık arızalanan bir parça değildir ancak genelde aküden gelen fazla voltaj ve kullanımla ilgili arıza vermesi muhtemel parçalardandır.(geri vites müşürü elektrik yardımıyla çalıştığından) Geri vitese takıldığında arkadaki ışıklar yanmıyorsa müşür arızalanmış demektir. Ancak bu ihtimalden önce lambaların patlamış , geçmiş olma ihtimali yada zayıf kabloların oksitlenme ihtimalide göz önünde bulundurulmalıdır.

Geri Vites Müşürü Aracın Neresinde Bulunur?

Geri vites müşürü standart olarak tüm otomobillerde vites kutusunun altında bulunmaktadır. Araç lifte kaldırılarak vites kutusu bulunur ve aracın geri vitesine kabloların giriş yaptığı kısımda ise geri vites müşürü bulunur.Geri vites Müşürü Ne Değişimi Ne kadar?

Fiyatı 15 TLden başlayp marka ve modle göre 120 TLye kadar gitmektedir. İşçiliği çok zor olmayan bu paça değişiminde sanayi de 20 30 TL ücret alınmaktadır.

Dikkat edilmesi Gerekenler

Geri vites müşürü değişitirlirken dikkat edilmesi gereken bir durum vardır. Müşür söküldüğünde hafifce yağ akmaya başlayacaktır. Parçayı hızlı bir şekilde monte ettirip yağın akmasını engellemeniz faydalı olacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası